Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 9 april 2010

MIN FÖRSTA FÖDELSEDAG - 21FEBR.

MIN FÖRSTA FÖDELSEDAG - 21FEBR.
Inlägg från förra bloggen (ozet.bloggproffs.se)

Varsågod Özet, “pennan” är din !
Husse som nu har gått hemma (inget jobb pga mkt snö och tjäle) med mig närmare 2 mån. “klagar” imellanåt på mig för att jag är så påhittig - som om det skulle vara nåt fel i det - jag tycker att han ska vara glad att jag är en sån kreativ kille … Husse påstår att han är för gammal för sånt här ??????? fattar inte alls vad han menar - inte matte heller … för hon var snabb att kontra med - men du är inte för gammal för att åka skidor och spela golf m.m.
Söndagen den 21 febr.
Måste nog säga att jag redan på morgonen kände att det var nåt speciellt med denna dagen. Redan när jag vaknade, var matte där och pussade på mig - myyyycket mer än vanligt.
Mitt i morgonbestyren hörde jag husse säga till matte
BILD
- titta, där är ett av “våra” rådjur - kolla den äter av grannens rhododendronknoppar. Akta, den SER oss - stå still - Akta den HÖR oss - var tyst - åh kolla, nu går den mot fågelbordet, jaha, det var tydligen gott (vilket även Özet tycker - nån som är förvånad?) och nu går den iväg mot staket för att skutta över - nä men, här kommer den tillbaka - ojdå, nu blev den visst rädd för nåt - den går in där under den snötyngda enen - och där försvann den …
(det där rådjuret var ett av de fyra rådjuren vi haft i vår “hemmaskog” hela vintern - tyvärr ! måste jag nog säga - främst kanske pga att vi inte vågar låta Özet vara lös)
Efter denna, för husse&matte högst “dramatiska” händelse, gick dom ner och jag skuggade dom givetvis hack i häl. Då tog matte fram en brun påse som prasslade. Intresserad ? Vem ? Jag ? Så klart att jag var !
BILDER
Om du sätter dig, så ska du får en födelsedagspresent. Absolut - jag sätter mig …
Grattis och har den äran din lille stolle - hipp hipp och allt det där …
Åhhh tack … nu kan ni gå, för nu har jag att göra en stund … hhumm … vad kan det vara … yeeesss, en boll med tentakler på … va ? aha, en bläckfisk !!! Skit samma … den är ju jättekul … yiiiipiii !
BILDER
Nu tar jag över berättandet Özet.
När det blev dags för utgång, “gnällde” jag lite till Tommy att jag inte orkade pulsa i djupsnö idag också, så vi styrde mot Härlanda tjärn. Men väl där fanns det inga lediga p-platser pga att det var “dåligt” plogat. Jaha, vart skulle vi åka nu då ? Blacktjärn nästa !
Promenaden började väl inte så himla lyckat kanske. Precis när jag hade släppt Özet och han sprang iväg dök det upp två killar med var sin malinios. Vi hörde att en av killarna RÖT med barsk stämma - STICK IVÄG …. och Özet reagerade som man önskade - och fy, vad var det för ena … VA ? Är inte alla förtjusta i mig ? Jag som är så charmig och tror ALLA om gott ! Lätt skrämd kom han RUSANDE i full kareta tillbaka till mig - satte sig brevid mig -”PANG” vilket sättande !!!! Koppel på - med korv i handen - började vi gå mot “hemskiteterna” - här går vi - bra/duktig …. här var det - bra/duktig …. när vi passerade killarna fick jag ur mig ett “ursäkta” och dom svara OK då ! Kände att det var något pinsamt.
Vi gick vidare och mötte massor av folk, under promenadens gång. Vi som nästan aldrig möter någon där. Jag fotade i vanlig ordning. Trots upptrampad “stig”, fick vi kämpa ganska mycket i den djupa snön.
BILD
I slutet på promenaden, mötte vi två eng. springer spaniels, som Özet lekte med en stund. Özet började försöka rida på den ena, som inte sa ifrån, utan sprang undan istället. Özet sprang efter och försökte igen och springer’n skuttade undan och så höll dom på. Kan ju också nämna att båda hundarna var hanar. Men efter en stund bröt vi upp och fortsatte vår promenad till bilen, för att åka hem och fortsätta födelsedagsfirandet.
Har mina funderingar om Özet ridande - om han verkligen har koll på VARFÖR han agerar som han gör ? Han har ju gjort så sen valphagen - skratt - vilket vi såg, vid 3 veckorsbesöket hos Marita&Enya. Han är ju inte den mest kaxiga typen precis - är ju en mycket godmodig kille som verkar tro ALLA om gott , som sagt. Så att det skulle vara nån dominantshandling är jag tveksam till ! Någon som har några tips eller teorier ? När han börjar sitt ridande försöker vi avleda utan att göra nån “affär” av det - undviker konflikt, som Louise tipsade om i ett ganska tidigt stadium.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar