Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 9 april 2010

3:E KURSDAGEN I TÄVLINGSLYDNAD

Inlägg från förra bloggen (ozet.bloggproffs.se)

Nu har de senaste kurserna duggat tätt. Tävlingslydnadens gång 3 avverkade vi i tisdags.
Började med APPORT. Vi visade att vi hade avancerat från “bytesövningen”. La apportbocken (hårdplast) framför Özet och sa varsågod och fick tillbaka i handen. Skulle fortsätta som jag gjorde, men även lägga ut flera olika apporter. Förstärk berömmet ännumer - lite “rappare” så det blir lite mer action - när han greppar direkt och inte slår med tassen/tassarna mot apporten.
Det andra momentet vi utförde var HOPP ÖVER HINDER (ha ha - vad annars?). Berättade om Özets lilla missöde i somras när han var liten, då han fastnade med lille snoppen och varken kom fram eller bak. Hur rädd han blev efter det, men att rädslan gick över efter några upprepade försök senare.
Vi hade tränat helt OK, men skulle stå lite längre ifrån. Git tyckte jag skulle ha med “brukstänket” redan nu - behöver lite längre ansats då, eftersom brukshoppet är högre. Använd samma avstånd i bägge tävl.formerna. Vidare, att jag skulle tänka på att jag & Özet bör/ska ha ska ha samma avstånd på var sin sida av hindret.
Vi gjorde hopp från bägge hållen - det ena när Özet satt kvar och jag gick över på andra sidan. Det andra när jag “skickade/sände” honom - med “hoppkommando” över hindret till Git som stod med belöningen. Provade både leksak och “targetplatta” med godis på. Fortsätt att träna “ingången” separat och sätt till den när den sitter riktigt bra.
Sedan var kursen slut, då vi var “full” kurs vid detta tillfället, blev det lite ojämn tid för varje ekipage. Özet & jag fick dock den tid vi behövde, även om apporteringen inte tog särskilt lång tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar