Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 9 april 2010

MINA NYA SOVVANOR

Inlägg från förra bloggen (ozet.bloggproffs.se)

januari 29th, 2010
Börjar med att berätta att jag & matte har mycket att stå i nu när husse inte är hemma. Han har snart varit borta i en hel vecka och jag kan nämna att jag faktiskt numera sover HELA natten - visserligen är jag uppe och rör på mig imellanåt - måste ju byta sovplats när det blir för varmt eller så. Alltså - det är så här va - normalt sover jag hos husse - vi DELAR säng liksom - och så fort jag hoppar ner, verkar det som husse tror att jag behöver gå ut !!! Men matte, hon hör att jag hoppar ner - men nonchalerar mig och då går jag ju förstås och lägger mig igen. Matte och husse har tydligen diskuterat detta tidigare men men … Men hur som helst - NU sover jag för det mesta i en fotölj strax brevid mattes säng, förutom den stunden när smyyyyger över till mattes säng. Jag har en känsla av att matte inte har nån större koll NÄR jag äntrar hennes goa säng. Men där ligger vi och sover tills vi vaknar samtidigt av den där uschliga signalen och har en mysstund med stort pusskalas.
BILD
Men jag ska börja från “början” - det var i torsdags när husse började “springa” upp och ner med en massa prylar - det var ett himla spring ska ni veta. Jag fattade ingenting ! Men att det VAR nåt skumt i görningen, det förstod jag - för på fredagskvällen satt matte&jag helt ensamma i TV-soffan. Det har väl visserligen hänt förut, men denna gången kom han ju inte hem alls ! VAR ÄR HUSSE NÅGONSTANS ? Jo, jag kan fylla i att han åkte till Spanien för att spela golf. Hörde förresten att deras vecka hade startat med hysat väder, sen hade det blivit skitväder, för att sen bli kanonväder med strålande sol och värme. Avensjuk ? Vem ? Jag ? Närå !
På fredagskvällen (22jan.) tog matte mig med till ett nytt ställe – Blacktjärn – ett nygammalt ställe för matte. Här finns en motionsslinga som är belyst och det bästa av allt - den verkar vara helt befriad från motionärer! Det är alltid spännande med nya miljöer – finns ju så mycket att utforska. När jag sprang omkring och härjade som bäst - hörde vi, både matte och jag - ett “skällande” bakom oss - båda stannade upp och lyssnade - även om matte försökte “smyga” med att lyssna, för att jag inte skulle påverkas, så lyckades hon väldigt dåligt med det - herregud vad tror hon om mig - man är väl vaken ! Mattes första tanke var att det var en hund (det trodde kanske jag oxå ?!?) som var hack i häl på oss - men sen när “skällandet/brölandet” förföljde” oss blev matte övertygad om att det var ett rådjur och inte en hund. Kan säga att jag tyckte det var rätt “kusligt” så jag höll mig rätt nära matte ett tag framöver, men sen blev jag mer och mer “vågad”. När vi kom in i den obelysta delen av slingan tog matte det säkra före det osäkra och kopplade upp mig. Hon är så “förståndig” min matte - tror hon själv !!! Som om matte skulle ha bättre koll i belysningens sken - än i mörkret - ha ha - skulle inte tro det !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar