Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 6 juli 2017

SÖKLÄGER DAG 4

Hade tänkt sen i tisdags på det där med belöningar. HUR ska jag få ordning på timing, belönings-ord och punkt ? Det är ju nåt som jag länge - alltid - har haft problem med och visst har tidigare instr. försökt hjälpa mig, men utan att riktigt lyckas - jag får liksom inte riktigt till det !

Tog alltså upp detta och det var vad vi ägnade oss åt den första kvarten.
Fick visa hur mitt belöningsord nu såg ut och Git konstaterade snabbt vad det betydde för Rejs - nämligen att det betydde HOPP ! Visst, fortsätt du med det, om du AVSLUTAR och BRYTER övningen där, men om du vill förstärka med en gotta under arbetets gång kan han ju inte "hoppa sig ur situationen" !
Inte ens när han satt bredvid och jag stoppade handen i fickan, kunde han sitta still - han gjorde ett litet lyft/hopp med bägge frambenen.

Alltså - börja där - sittande - handen långsamt ner i fickan, öka handrörelsen efter hand, för att det sen ska leda till att så småningom kunna belöna under gången/fotgåendet UTAN att han ska bli stollig ...

Den andra kvarten ägnades åt ställande under gång och fjärren (sättande från ligg).
I ställande.u.g. började vi med "backaövn." och då visade det sig att han liksom "smög/eye'ade" sig fram innan jag kommenderade. Backade ytterligare - få honom att stanna utan kommando, men han smög fortf. Han måste ju ha fart från början, för att kunna stanna på stört.

Git tänkte om och vi utgick från fotposition och kastade en godis bakåt samtidigt som kommenderade, vilket gick mkt bättre.

På "samma" sätt gjorde vi sen vid fjärren - sitt från ligg. Godiset kastades som en förlängning av min arm, som jag använder vid kommenderingen. Nästan retfullt simpelt och enkelt, men effektfullt. Han är dock väldigt känslig för när jag backar - länger avståndet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar