Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 15 juli 2017

HUNDTRÄN. O ALTANHÄNG

Hade idag bestämt med Karin att träffas på Angereds bk, mest för att uttnyttja den lite snällare agilitygungan - snällare än den på Partille - som finns där.

Inledde med SEMLA, då jag tänkte ha Monika med Sunday (som ev./kanske skulle komma lite senare - men tyvärr så hann hon inte) som störning åt Rejs.

Började med lite slalom mellan mina ben, som hon nu gör riktigt bra. Sen några rallymoment, som ledde till belöningar i form av godis varvat med bollkast. Körde därefter balansbommen några gånger innan vi gav Oss på gungan som var huvudmålet för dagens träning.

Eftersom Semla är rädd för gungan och jag försöker få henne att övervinna den rädslan är det bra att passa på att utnyttja Karin som medhjälpare. Hon håller i brädan och jag kan samtidigt ägna mig åt att läsa av Semla och kan därefter ge Karin instruktioner hur hon ska agera med brädan – hålla den fast eller sänka den när Semla befinner sig mitt på, sänka den långsamt resp. snabbt osv. Det går lååååångsamt framåt, men om man jämför för tre, fyra gånger sen, då hon inte ens vågade stå på änden av brädan, så har hon utvecklats …

REJS
Belöningar
– omvänt lockande (skapa lugn före momentstart – tex. fotgåendet) – försöker få honom att tänka om och titta på mig istället för - som jag har lärt honom - på godiset i min hand.
– belöning i sittande i fotpos. utan att lyfta frambenen från backen efter att jag har stoppat handen i fickan – ska leda till att jag ska kunna belöna under gången (fotgåendet)
Funderar på ett annat belöningsord (?) istället för ordet ”RÄTT” som har kommit att betyda ”hopp” för honom. Fjärren – från ligg till sitt – får inte till det, blir inge bra (tips fr. Gits sökläger)

Apportering – med Karins stora apportbock – la den i riktn. 90 grader (nog bara jag själv som fattar) – gick verkligen stålande (han har tidigare tyckt den varit för stor o tung)

Högersvängar – precis börjat med hö. om halt (tips fr. Gits sökläger) – gick rätt bra, tyckte jag allt 

Framförgående/sakta – gick alldeles strålande, särskilt med tanke på att apportbocken låg en bit ifrån som störning (dock ej planerad störning)
 
Efter träningen åkte Tommy o jag till Huvudröd för inköp av hundfoder/godis och jag passade på att komplettera mina agilityhinder (Rusta). Haha – har nu hinder till att göra en liten ag.bana, men framförallt, med fyra hinder kan man göra många kombinationer.

Dagen avslutades med en fantastisk eftermiddag/kväll på altanen med sommardrink och grillning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar