Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 4 juli 2017

SÖKLÄGER DAG 2

Oj vad trötta vi var efter en dag i solen och mycket information. Idag var det lydnad- och uppletande som stod på schemat.

Inledde första kvarten med fotgående, hade även tänkt ta med högersvängar och kryp, men det fick vänta till den andra kvarten.

 - Varför hade jag börjat med kastade godisar som belöning ? Som ju förstås är aktivitetshöjande !
Blev rådd att använda mig av omvänt lockande för att skapa lugn och fokus. Blev oxå rådd att "tänka om" och få honom att ha ögonkontakt istället för att titta på godishanden, med tanke på att det ju är där jag vill ha honom i fotposition och inför starten.
 

Andra kvarten inleddes med högersvängar, vilka inte alls var så illa som jag själv hade inbillat mig - men Git förstod vad jag var ute efter.
Fick några alternativ. Det ena var att efter första högersteget, direkt vända vänster (kände jag igen från Britt N. helgkurs med Özet). Där var jag tvungen att torrgå själv först, för jag tyckte det var lite "trassligt". Det andra var att först göra honom/oss säker på hö. om halt och när han/vi blivit säker på det ökar vi med ett steg osv.

Jag torrgår själv först - hö.om - sen direkt vä.om
Kryp - visst gjorde han sina grodhopp med bak, kanske inte så snyggt men han är ändå relativt låg. Beror ju på hur "stilfullt" du vill ha det, menade fröken ! Tycker du ska testa att backa tillbaka till "backaövningen" som du gjorde när ni lärde in, men stå nära med dina fötter mot hans tassar, så han MÅSTE flytta in baken ...
 

Eftermiddagen ägnades åt uppletande. Efter att Git hade förhört sig om var i träningen var och en stod - hur ”långt” vi hade kommit i vår träning körde vi gång. 2 pass/ekipage.

Rejs hade ju ingen större erfarenhet, mer än att vi har kört ”retrieversök” bl.a. med tennisbollar. Testade i vintras att för första gången låta honom leta efter nåt annat än dummys och tennisbollar . hade lagt ut en av mina handskar. - Va ? Vad menas att jag ska göra ? Ingen dummy ? Ingen tennisboll ? OK, jag plockar upp den och ser vad matte tycker …

Men jag tyckte vi skulle testa med att lägga ut utan synretning (jag visste inte heller vad dom – 4st – låg). Det gick väldigt bra, han sökte av – visserligen, helt osystematiskt – men snabbt och effektivt. Jag skulle dock tänka på i vilken ände av rutan jag börjar beroende på vinden. Sen la Git ut 3st på linje, var av den sista var en hockeypuck, som Rejs inte riktigt visste hur han skulle hantera, men som han efter en liten stund plockade upp. Kände mig riktigt stolt och glad över hans sökarbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar