Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 27 juli 2017

SICKEN KVÄLL

Har ju inte blivit några inlägg på ett par dagar nu. Orsaken är att vi inte har gjort nåt speciellt - bara några kortare trädgårdspass vilket iof inte ska förringas – det, mest för att Tommy har ”tagit hand om” hundarna både lunchtid och efter jobbet.

Hade igår kväll mina funderingar på att besöka Kviberg för att träna lydnad, men vid hemkomsten efter jobbet tänkte jag om och for iväg till ett ställe jag spanat in sen tidigare. Har tänkt – bara jag kan hitta dit, så jag kan kolla in om det funkar att träna jaktapportering nån gång. Och jag hittade och det funkade att köra app.träning, även om det var meter högt gräs och annan vegetation.
Först tänkte jag, att jag får väl chansa och ”offra” en dummy ifall Rejs inte skulle hitta den efter första markeringen. Men det hade jag aldrig behövt tvivla på, han var GRYM och tyckte det var grymt kul.
Han fick sex enkelmarkeringar i lite skiftande längder – kunde inte kasta så långt eftersom jag fortfarande har känning (trolig blödning) av revbensskadan, som jag ådrog mig efter att jag hade klantat mig när jag skulle trycka ner en agilitypinne i en stenhård gräsmatta.

Jag upplevde att han markerade nerslagen klockrent och slog sen på näsan som han uppenbarligen använde väl, han som annars brukar yra omkring som en … jag vet inte vad !

Nöjda och glada åkte vi hem och väl hemma fick Semla sig ett litet slalompass - också hon var superduktig. Hon börjar nu bli självständig och tar oftast rätt ingång. Pinnarna blir allt rakare, även om det blir bakslag ibland och jag får vinkla ut dom något igen. Har lagt märke till att hon är känslig för om HUR pinnarna står - om dom står det minsta ojämnt så bryter hon ut. Och idag var det bollbelöning som gällde, mot andra dagar då det har varit leverpastej.

Whao … sicken kväll och kvällens goa känsla toppades med hallon med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar