Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 21 juli 2017

RUBRIKSTORKA

Inspirerad och taggad av trg-träning och youtubehänget (agility) igår blev det i kväll ännu en stunds träning i trädgårde, medan middagen puttrade i ugnen och Tommy tittade på fotbolls-EM mellan Sverige – Sovjet (Sv. vann 2-0).

Inledde med SEMLA och började med lite slalom, som gick hyfsat bra. Hon bryter ut vid näst sista ibland o missar även ingången i mellanåt, men oftast strålande. Använde mig av bollbelöning idag, vilket helt klart är det bästa – iaf just nu. Matte måste bara lära sig att sluta I TID, innan hon tröttnar.
Fortsatte med ett enstaka hinder för att träna vägledande arm/handrörelser (eller hur man uttrycker sig). Semla var riktigt duktig, även om det blir lite ”terräng hoppning” då gräsmattan/ytan sluttar lite. Men hur mkt jag än hade studerat instr.filmen INNAN jag skulle utföra övningen så såg jag i efterhand att det lika förbannat hade blivit fel, jag hade lyckats hitta på en alldeles ”egen övning” - duktig Maggan, något för idiotkontot kanske, men på det igen i morgon.

Sen var det REJS tur. Började med omvänt lockande (titta på mig) som långsamt blir bättre och bättre, fortsatte därefter med fjärr – från ligg till sitt, där vi kanske inte avancerar så starkt, men ändå med en viss framgång. 

Avslutade med att fokusera på krypet, att försöka få honom att sluta med sina grodhopp med bakkärran och istället förflytta sig stegvis med bakbenen. Tog fasta från gårdagens test att låta honom krypa i nerförslut. Hade bestämt mig för att använda mig av klicker’n och klicka minsta lilla stegrörelse. Tänkte också på Monicas ”se till så hans svans blir stilla, innan du/ni kör igång”.
Blev verkligen glad när jag såg att det gav resultat och att han faktiskt tog några bakdelssteg och inte hoppade. Visst blev han hög ibland, men jag tror att det mest berodde på trötthet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar