Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 23 oktober 2014

BLACKTJÄRN

Efter gårdagen turbulenta snack om vildsvin, kände jag för en tryggare miljö och valde därför "tryggarundan" längst Blacktjärns belysta motionsslinga ... eller trygg och trygg !!! minns för nåt år sedan, då rykten gick att det hade spanats in varg i området, men det var ju DÅ det och NU är nu. När jag gick där i godan ro och kände mig lugn o trygg, var det sista jag hade förväntat mig BILAR !!! Precis nere vid tjärnen, siktade jag/vi två starka ljuskäglor (hörde inget i regnet o genom luvan) bakom berget i kurvan. 
- OJ OJ OJ … KOOOOM … var i det läget tacksam för deras selar, som ju bara var att suga tag i, innan jag - iof med lite trassel - fick på deras koppel. Lät bilarna (troliga jägare på hemväg) passera och fortsatte, tog därefter fram min lille röda ”dingeledong-lampa”, vilket var tur, för efter en stund kom en av bilarna tillbaka !

När vi hade gått runt slingan och var på väg in genom gångtunneln vid radhusomr. brann det av en smällare någonstans – medan Özet reagerade lite, så gjorde Rejs det inte alls (skönt). Efter ytterligare en liten bit, kom det en pudellikn. (mellanstor) hund i full kareta imot oss, vilket kändes obehagligt, då jag inte såg i dunklet orsaken till hundens framfart. Jag motade bort den med ett ”gå din väg”och den vände och försvann tillbaka genom gångtunneln. En stund senare när vi kommit till bilen, hade husse och hunden kommit ifatt oss och berättade då att hunden blivit rädd för smällaren och var men all säkerhet var på väg till bilen, som stod på parkeringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar