Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 17 mars 2014

VARDAG + TRÄN.TÄVLING

Den ena morgonen börjar bli den andra lik, bland sover lilleman till han hör husse o Özet stiga upp, ibland vaknar han tidigare och då oftast runt 04-tiden, precis som han gjorde i morse.
 Tog en tur med båda vovvarna till Kåsjöbadets p-plats och gick in i skogen via gångtunneln under stora vägen. Gick en bit på den stundtals leriga stigen och gick över en och annan spång, innan vi vände och gick samma väg tillbaka. I mellanåt fick Rejs färdas i ryggsäcken.
På kvällen var vi på en välanordnad träningstävling i Ryggebol ridhus (grå) Tror det var ungefär 10 deltagare. Platsliggandet delades upp i först, hanar och sen tikar, pga av att det fanns ett par löptikar.

Vi körde hela programmet och det fanns en del att tycka till om.
Platsliggande – lite pip – när hunden bredvid reste sig o närmade sig, höll jag på att få hjärtat i halsgropen. Men hundens matte fick hejdat honom och jag kunde andas ut. Özet hade/låg kvar hela tiden, slutde t.o.m. att pipa (ha ha) – strax efter flaxade (ljudligt) det in en duva och flög ovanför (i takhöjd) Özet, som låg längst ut på flanken (startnr.5) Özet låg lugnt kvar även om han kollade.
Fritt följ – ofokuserad
Sändande/rutan – gjorde ett omskick, då han ställde sig precis i kanten på rutan
Lägg.u.g. – OK – ngt dk med min arm/hand kan tänka
Inkalln. – kanon
Apportering – slarvigt upptag – bra fart o utan tugg in – lite tugg vid sättandet
Inkallning - kanon
Hopp/sitt – ”hästhopphinder” (brett) - helt OK

Fjärr – med belön. bakom – helt OK konstigt nog, med tanke på att han har glömt av helt på trän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar