Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 27 mars 2014

EN VECKAS RESUMÉ

Idag, torsdag (27) är Rejs 11 veckor gammal o har bott hos oss i tre veckor. I dag var det en riktigt bra natt och morgon. Han sov hela natten igenom och vaknade inte förrän ca 05.30 och efter - i ordningen – kiss, frukost och lek vid 06-tiden, gick vi och la oss en timme senare, för att åter vakna vid 08-tiden …

Likt varje morgon/förmiddag tog vi i morse en liten promenad – vid Prästtjärn – innan jag lämnade hundarna i ca 2 timmar (ökat ½tim.) och åkte till jobbet. Men döm av min förvåning, när jag skulle lämnade dom, blev jag mycket förvånad då Özet slängde sig på ytterdörren när jag skulle stänga … NEEEEEJ, jag vill INTE bli lämnad med det där lilla äcklet … Var aningen spänd på det hade gått vid hemkomsten, men hemmet stod kvar, även om en liten kisseolycka skett.

Eftersom det inte blivit nåt bloggande i veckan, kommer här också en sammanfattning av den gångna veckan.


Fredag (21) efter morgon/förmiddagspromenaden (Kåsjön?) lämnade jag vovvsen hemma och for till jobbet ca 1 timme, bl.a. för att hämta några perennböcker för hemarbete. Detta var första gången Rejs lämnades ensam (tills. med storebror) en hel timma, mot tidigare ca ½ timme vid ett par gånger.
Börjar nu även märka att det går allt längre mellan Rejs kissande och att han faktiskt ibland går till dörren, i alla fall går han nu alltid till hallen.

Lördagens (22) planerade eftermiddagsträning ändrades, då jag prioriterade mamma och stannade längre än vanligt.
Åkte senare istället upp till klubben och ägnade mig en stund åt Rejs. Özet var nog relativt nöjd med morgonens 18-hålare tillsammans med husse ändå …

Söndagen (23) inleddes med ett morgonrejs, men därefter en skön stunds vila och frukost, innan Tommy kom hem från sin träning och Özet och jag kunde åka iväg till klubben för att träffa Malin o Mara. Efter en stunds spånande beslutade vi oss för en tur till Råhultstugan och fick till lite ”uppletande” längst promenaden.
På kvällen tog jag med mig både Özet o Rejs till ridhusträningen. Tänkte det passade bra, eftersom jag visste att det skulle vara dålig uppslutning pga av att flertalet var på spårkurs hela helgen. Rejs reagerade med att vara nyfiken och glad, dock något pipig när jag satt med honom i famnen och tränade passivitet. MYCKET passivitetsträning med andra ord ! Efter en stunds
När vi senare kom hem … herregud ... detta var nog det värsta rejset hitills ... smått (bara förnamnet) överladdad efter hemkomsten! 

Måndagens (24) morgon-förmiddagens gick vid Åstebo, t&r till .”älglegan”.
Kan nämna att det idag var sista gången jag använde ryggan, för det har blivit tungt och lite svårt att ”hälla ner” honom …
Özet lyckades tyvärr få i sig hjorttryffel, som gjorde att han på kvällen spydde upp sin mat i 2 prydliga högar … Efter prom. åkte jag till jobbet för att jobba i 1 timme.

På kvällen åkte vi till Ale BK, för introduktion och teorigenomgång inför vårens tävlingslydnadskurs, med Monika Henriksson som instruktör.

Tisdagens (25) morgon-förmiddagens runda gick vid Kåsjön och ”granviken” t&r , innan jag lämnade hundarna ca 1½ timme för både jobb o lite andra ärenden (hämtade ut div. hundprylar på ”posten”)
Kvällen ägnades åter en stund med introduktion och teorigenomgång, men denna gång gällde det inför starten av vårens valpkurs, i Hund i Kålltorps regi.

Onsdagens (26) morgon-förmiddagens runda gick i Paradiset ”autostradan” och ”ravinen” hemåt – mycket bära … Lämnade sen hundarna i ca 1½ timme medan jag gjorde en visit på jobbet. Gick utmärkt, ingen åverkan – tror dom ligger och sover mesta tiden …
På kvällen skippade jag det inplanerade F&S-passet och åkte upp o tränade lydnad tills. med Monika och  Sunday istället. Bra träning – men jag MÅSTE avsluta när det går som bäst – FAN, att jag ”maler” på …  Testade de nya kampleksakerna och även metallapporten, vilken var en stor överraskning att han utan några som helst tveksamheter greppade och avlämnade snyggt ! Avslutade med kuligaste momentet budföring, innan vi drog oss ner till bilarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar