Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 12 mars 2014

FEMTE DAGEN

Problem är till för att lösas ... eller ?
Sovmornarna blir allt längre, i natt sov han NÄSTAN hela natten igenom, vaknade vid 04-tiden och sen vaknade vi först när vi hörde husse och Özet stiga upp vid 05.30-tiden. Om det är medvetet eller ej, men Rejs har börjat gny – ibland – när han är nödig …
Özet börjar känna sig allt mer bekväm i sin storebrorroll. Han är så mjuk och fin, höjer bara ”tonen” när det verkligen behövs och kan nu t.o.m. tänka sig att koppla av och ta en lur i samma rum, dock inte i samma bädd (ännu???). 
Det var också idag, som veterinären hade sagt att hon skulle höra av sig ang. Özets blodprov och antikroppar. Hade ångest inför samtalet hela dan, så för att dämpa den aningen och samtidigt miljöträna Rejs, tog vi en liten tripp till Kålltorp, där vi ska gå valpkurs. Och det var väl bra det, eftersom hela området hade förändrats och jag nu inte behöver springa omkring och vela vid första kurstillfället.

Väl hemma igen ringde veterinären som sa att Özet visserligen HADE antikroppar - MEN i låg mängd, att vetten ville vänta med att ev. påbörja behandling (immundämpande). Vi fortsätter nuvarande medicinering och diet i en månad och kommer därefter på återbesök för nya prover/uppföljning. Det kändes trots allt som ett ganska skönt besked. Nu hoppas vi att medicinen och dietfodret gör verkan och han blir återställd, eller iaf får bättre värden. Stackars Özet som INTE tycker om fodret (Rejs därimot fullkomligt ÄLSKAR det, men det gör han nog med allt å andra sidan) – trots att vi blandar upp med burkmat (också foder mot de höga njurvärdena förstås) – har överst på sin önskelista att åter få äta färskfodret han fick innan … Lite bökigt blir det med belöningsgodis, vilket innebär att vi får ungsbaka burkmaten !!!
  
På kvällen åkte Özet o jag upp till PBK för en stunds egentid. Det hade precis börjat skymma (kl.18.30) och jag hade tänt belysningen innan vi började traska upp till app.plan. När vi kom upp på plan såg vi den där ”mystiska” svarta hunden (schäfer?) igen, nu med en SYNLIG husse. Sist vi såg den (hunden) var för drygt en månad sen (se inlägg ”En helt OVANLIG kväll” 3febr.) När hussen fick syn på mig drog han sig snabbt undan och strök utmed kanten innan han försvann ut från plan … och därmed hade Özet o jag planen alldeles för oss själva.

Vi körde ff, lägg.u.g., rutan, hopp, fjärr och lite engagemangsövn. i mellan varven. Özet taggad och det kändes som vi verkligen hade kul tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar