Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 26 april 2012

TRÄNING MED LANNGRENS

Träffade ikväll Annelie & Smilla och överraskande nog också Bengt & Humle, för ett gemensamt träningspass.

Linjetag i förra veckans målområde - Annelie, hade gått i förväg och redan lagt ut 4 st dummys - 2 till Özet och 2 till Humle. Özet fixade sina 2 helt OK - hjälpte dock till med närsökssignal.

Gick vidare in i skogen, för att fortsätta med markering/linjetag i kombination - linjetaget i målområdet. Också här gick det helt OK - både med markeringen och linjetaget, även här med närsökssign.

Därefter körde vi sök - tränade på det avståndet resp. hund hade/har svårast för - Smilla och Humle på långt avstånd och Özet på kort avstånd, vilket visade sig vara väldigt nyttigt för Özet. 5 dummys var utlagda till Özet och dom 2 första plockade han in relativt snabbt ... men SEDAN blev det besvärligt ... han jobbade på ... men sprang lååååångt ut i mellanåt ... men när han hade TVÅ dummys kvar, var han så trött att han hittade på annat istället som tex. gräva efter HJORTTRYFFEL ... suck ! Men med lite stöttning letade han vidare och fann efter en stund de återstående två.

Som sista övning gick vi tillbaka till området där vi började för att skicka på linjetag - typ "minneslinjetag". Jag skickade från samma startpunkt som tidigare på första skicket. Tror att Özet var MYCKET trött, för han stannade halvvägs och började äta nytt färskt gräs. Jag kallade tillbaka  - sände på närmare avstånd. När jag sände på linjetag nr 2 avbröt han åter för att käka gräs ... gjorde om och med lite påhejande och närsökssign. fxade han det till slut.

Var hyfsad nöjd med Özets insats ikväll. Men tror att han (och jag oxå kanske) var lite spänd pga av att pojkarna Humle och Özet, råkade i lite "gruff" innan vi började och att han därför blev lite tröttare än vanligt idag. Men full av inspiration och supernöjd med ytterligare tips och nya övningar, sa vi hejdå och åkte hemmåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar