Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 21 april 2012

JAKTKURS - TITTI & REGINA - 5 (AVSLUTN.)

Dagens tema var vatten och dagen till ära hade vi riktigt hyfsat väder, till skillnad mot de tidigare kurstillfällena då det har varit snö, regn och KALLT !


Arbetade två och två  (Özet & Tindra)
Linjetag – längst vattenbrynet på sandstranden – den ena (Özet) hunden fick se/eller inte se, linjetaget läggas ut, vände sen helt om och såg markeringen kastas och när den andra (Tindra) hunden skickades. Markeringen skedde på sankmark och hundarna skulle ta sig över ”springvatten” upp på sankmarken. Därefter vände ”linjetagshunden” (Özet) helt om igen, för att skickas på linjetaget. Özet klockren !

Sen skiftade hundarna placering och Özet fick sin markering. Han var mycket besvärad av det i hans tycke äckliga underlaget och det grunda vattnet – och trots mina heja rop, vek han av och tog istället landvägen. Väl en bit ut på sankmarken höll han på att bryta, men efter lite hjälp från Regina och mitt påhejande, hittade han snart dummyn och påbörjade sin ”besvärliga” återgång ... MEN – han levererade !

Två enkelmarkeringar -  den 1:a i vattnet (fortf. i ”springvatten”) – den 2:a i skogen. Gjorde tvärtom för Özet, för att vattnet skulle få mera dragning och bli mera lockande … Vattenmarkeringen gick hyfsat, även om tempot inte var full speed precis ! Vid skogsmarkeringen, ”glömde han av sig” och ”SKULLE  BARA” bl.a. kissa :-( …  jag kallade in och gjorde om, vilket genast gick bättre.

Efter fikapause fortsatte vi med ...

Två enkelmarkeringar – (”simvatten”) en kortare och en längre. Vi struntade i den längre, utan gav Özet fick två korta ! Han hittade egna igångar och jag tjafsade inte, utan lät honom gå i där han ville - som tex vid andra markeringen, vandrade han bort till Regina (som kastat) och gick i därifrån ... det kändes tryggt !

Sanna & Hero

Alla konstaterade att det kändes konstigt att kursen redan var till ända - det var ju alldeles nyligen vi började !!! Och måste nog säga att denna kursomgången har varit en av de trevligaste och roligaste av dom alla ... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar