Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 16 april 2012

JAKTAPP.TRÄN. MED FB-GÄNGET

Pga av div. orsaker, la jag redan i början på januari ut en blänkare på SSRK's (GBG) FB's gruppsida, att Özet&jag sökte nya kompisar att träna jakt med  ”Jag&Özet (3årig tollare) söker nya jaktapp.kompisar ... lördagar ... tills det ljusnar o man kan köra vardagar kvällstid !". Det gav utdelning med en gång, fick genast svar från en av mina gamla agilityinstr. som nu hade skaffat sig en jaktlabbe och  snart droppade det även in ytterligare några intresserade. Efter ett par trän.träffar i vintras med 2 resp. 3 deltagare, blev vi nu i IKVÄLL 4 st. Själv älskar jag när det är en variation på åldrar - nu var vi en samling från ungdom till pension - Iris&Izzla(labb), Åsa&Vilda(tollare), Sanna&Hero(labb) och jag själv&Özet.

Inledde med jaktfot och inkalln. med varandra som störning. Delade sen in oss 2 och 2. Vi - Iris o jag - började med markeringar, medan dom andra gick bort för att köra närsök.

MARKERINGAR
Först 2 enkla, sen en dubbel i samma nerslag, med halvdold kastare.

KOMBINATION LINJETAG/MARKERING
Hunden tittade på när vi la ut 2 dummys i 90 gr. - skickade på 1:a linjetag. - vände om, för att se markeringen kastas - vände om, för att ta linjetag nr.2 - vände om igen, för att slutl. ta markeringen

NÄRSÖK
5 nergrävda smådummys i en yta i form av en trangel 12-15m2. Hundarna hämtade in varannan - Özet började och hämtade även in den sista (3:e för Özet)... som låg närmast, precis i kanten av "området" ... vilket var JÄTTESVÅRT sa en trött Özet.

 Sammanfattn.
Özet strålande duktig, sånär som att han slarvade o trasslade ovanligt mkt med greppet, till skillnad mot den senaste tiden, då det bara imellanåt har strulat ... den sista lev. efter dubbelmark. blev därimot perfekt, vilket DÄRIMOT inte sista lev. efter mark. (komb.linjet.) blev, då han sprang FÖRBI mig för att lattja !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar