Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 22 oktober 2020

TÄVLINGSLYDNADSKURS - partille bk

 Tommy jobbade, jag och Rejsen var ute en sväng i ösregnet, medan Tommy tog en liten sväng med Semla när han hade kommit hem (lite tidigare än planerat) 

*

På kvällen var det dax för lydnadskurs med Semla. Pga en blöt och slipprig appellplan och hot om ihållande regn under kvällen så valde vi att vara inomhus, vilket var himla skönt, då vi hörde hur regnet öste ner utanför mest hela kvällen ....

Vi fortsatte med pilleriet från förra gången - stegförflyttningar (hö./vä. o bakåt) och förberedelser inför app.avlämningarna.

Semla och jag avancerade stegförflyttn. både till höger och vänster - från förflyttn. mittimot varandra, till att jag vände upp i fotposition. Bakåtförflyttn. - för att ha koll på att hunden inte flyttar ut bakdelen, använd "bakåttrampet" (börja flytta bak hö.foten, för att sen flytta vä.foten "snett bakom hö.foten" - funkade riktigt bra. 

Förberedelser inför app.avlämningarna - hakan i handen - avancerade med att låta henne springa runt - släng ut godis, "ropa" Semla o få runt henne till fotposition för att lägga hakan i handen - anv. min hö.hand (kanske ska testa vilken som funkar bäst). 

Var så nöjd, glad och inspirerad till fortsättning och avancemang av pilleriövningarna under hemfärden.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar