Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 29 oktober 2020

COACHINGTILLFÄLLE

Idag var det dags för näst sista coachingtillfället för säsongen för Monica. För några dagar sedan visade väderprognoserna regn, men som tur var fick vi ett underbart väder.

Inledde som vanligt med försnack vid bilarna - hur har det gått sen sist och vad ville vi träna på/få hjälp med idag?

Jag tog upp apportering, eftersom Rejs, som har haft en kanonapportering, har nu börjat strula i samband med andras apporter. Tog även upp att jag ville få fortsatt hjälp med ställande under gång och att varva dessa två moment med följsamhet, som ju är ett evighets moment. Men just ställande u.g. hanns inte med.

Inledde med apporteringen - testade först Monicas stora tunga (tuggade) app.bock, vilket resulterade i att han började lattja med den - provade sen med en annan (mindre) och han betedde sig precis likadant. Bröt därefter  apporteringen för att han skulle få en liten "uppsträckning" och sluta bete sig. 

Körde "Trist ut, Party in" i olika utvecklande steg och klämde in en apportering i mellanåt för att checka av och slutligen blev apporteringarna allt bättre, för att till sist bli kanonbra. 

Avslutningsvis slutade alla med en budföring.

I övrigt var det en väldigt skojfrisk dag, med många kommentarer och skratt - bl.a. när jag vänligt men bestämt sparkade på Lenas fot/tå när hon inte förstod stegförflyttningen gällande "vänstertrampet" - förflytta vä. fotens tå snett bakåt till höger fotens häl.  bakåt. Som Monica sa: "tå vid häl tå vid häl kommer att eka i våra skallar annars tar Maggan fram sin (numera omtalade) höger kick". 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar