Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 13 maj 2019

BRUKSKURS - hårda spår

Idag var det dags för brukskursens 6:e omgång – 3:e gången på tema spår. Då det var sagt att vi skulle få prova alla underlag (Rejs&jag har hittills gått 2 ängspår), fick vi idag prova hårda spår – grus, asfalt och markskiften/övergångar (från grus till asfalt, från gräs till asfalt).

• Inledde på grus – för att få upp intresset la vi smått, smått godis i en ruta på ca 1x1m – hundarna fick scanna av ytan och innan godiset var slut, innan hundarna tappade intresset (pga att godiset var slut) och när hunden fortfarande jobbade och hade nosen i backen, vi tog tillbaka hunden.
Rejs, var lite otålig (som vanligt) och ville iväg långt innan han hade hunnit så långt i ätandet, men jag höll imot och visade in honom i rutan igen. När vi gjorde ruta nr 2, gick det mycket bättre.

• Sen blev det markskifte i form av gräs till grus x 2 (små blodpuddingbitar)

• Efter det blev det markskifte i form av gräs till asfalt x 2 (pyttesmå blodpuddingbitar, som jag trampade/mosade ner i asfalten – belönade slutet med att ge honom godis) Märkte hur lättstörd han är, när jag skulle förstärka nosarbetet med att ge honom godis – han blev då störd och tappade helt fokus. Han jobbade så bra att han inte behövde nån förstärkning menade M.

• Avslutade med ett grässpår på en av fotbollsplanerna – ca 50-75m. med 3 vinklar. 

Sammanfattningsvis så måste jag säga att det här med hårda spår verkade passa Rejs ymperligt, han blev allt nogrannare allt eftersom och började koncentrera sig riktigt fint ju tröttare han blev. Det var verkligen roligt att sen honom arbeta så koncentrerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar