Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 11 februari 2018

SÖKTRÄNING I LJUNGSLÄTT

Det var med spänd förväntan (en viss ”oro”) som jag åkte till dagens sökpass (Ljungslätt). Efter lite dividerande bestämdes det en ruta där vi skulle få lite avstånd till fiskarna som höll till nere vid sjön.

Rutan var rolig och varierande som bestod av tre miljöskiften – 1) lite tätare o kuperad terräng, blött (nu fruset) på sina ställen 2) tungsprunget kallhygge 3) gles och okuperad terräng – särskilt spännande för dom 3 ekipagen som kunde utnyttja hela rutan.
Gits Lyra under vallningen
Vi var full styrka, jag bad om att få starta först (trots att jag igentligen skulle välja sist) för att eliminera alla tänkbara svårigheter/distraktioner för Rejs. Figgade gjorde Aneta och Annica, medan Madde hade stigen.

När vi gick in på stigen började han nosa och sniffa helt hysteriskt, strax efter ”lägret” (ryggsäckarna). Efter att jag tagit tag i honom och ”hotat med bilen”, skärpte han sig och passet fortlöpte bra – både skick, framslag och påvisen, även om det fanns mer att önska vid just påvisen. Körde idag med enbart dykupper och bara 5 skick för att jag ville avbryta medan det fortfarande gick bra.

Efter tack och hej, tog Rejs o jag en liiiten kort promenad, innan vi började färden hemåt. Först DÅ (kl.16) kom det utlovade snöfallet, fört lätt snöfall, som sen ökade allt eftersom.

Efter Rejs o mitt pass, hade jag känt att jag fick allt mer ont i nacken av trycket från jackkragen (jackan är varm men tung), väl hemma fick jag huvudvärk som ökade allt efter som.
Fortsättning se morgondagens inlägg ….


Väl hemma blev vi välkomnade av Semla, som gärna tog ett par slalomrejs i samband med trädgårdsrastning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar