Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 3 februari 2018

UPPTÄCKSFÄRD

Ja, idag har vi varit på upptäcksfärd. Har ju sett en grusväg (makadam!) på väg till golfbanan och har tänkt – den måste jag testa nån gång ! Tänkt och gjort – idag blev det alltså av, tror det kanske kan vara en gammal banvall, för vägen är alldeles spikrak en låååång sträcka innan den slutligen börjer sig i en mjuk radie.
 
Hur som helst, vi gick där utmed vägen. Rejs sprang mer i skogen (parallellt med vägen) än på vägen och Semla vädrade ständigt, så jag kallade in Rejs med jämna mellanrum. Försökte mig på en avstickare, då jag såg en grusväg som ledde upp i skogen. Men utmed vägen och väl uppe på en ”platå” hängde det snittlar med texten ”jakt pågår” och jag tyckte att även Rejs nu hade börjat vädra, så jag beslöt mig för att vända.

Färden fortsatte en bit till – till en T-korsning – där jag vände, mest pga att båda hundarna blev som galna och drog slet i kopplet (jag kunde knappt hålla dom) – hade kopplat upp Rejs strax innan, då jag inte riktigt visste vart vägen tog vägen.

På väg tillbaka till bilen, exprementerade jag lite med fotograferande och filmning – ibland blev det bra, ibland blev det sämre. Rejs har en egenhet, som jag har nämnt förut – han älskar ju att springa, så ibland (ganska ofta) sätter han sig självmant och väntar på att avståndet mellan oss ska bli lååååångt – jättelångt ! Jag kan ha kallat på honom när avståndet fortfarande inte är så långt – nä, då sitter han kvar – men när avståndet blivit tillräckligt långt, DÅ kommer han som en pil.
Och som sagt, Semla har en förmåga att känna vilt mycket tidigare än Rejs, så tackvare henne hinner jag koppla honom INNAN han får känning och drar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar