Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 2 februari 2018

FREDAGSTRÄN. PÅ ALFA

Det var nästan bra att jag missade att boka tid på Alfa igår, eftersom det då blev träning ikväll istället och det tillsammans med Karin och Samba.

SEMLA var först ut - hon var lite snusig i början såklart, eftersom det var en ny lokal (”lången”) men släppte det relativt snabbt.

Inledde med slalom mellan mina ben och några rallysnurrar som uppvärmning, innan vi började med kontaktsfältsmattan på golvet. Jag klickade ”matt-träff” och Karin hjälpte till att belöna med bollen, så Semla skulle få framåtdriv. Det funkade så länge det var på kort avstånd och hon inte hade nån större fart. Men det blev svårare när jag backade och hon hade full spruta framåt, då tror jag hon glömde av mattan helt enkelt. Detsamma gällde när jag placerade mattan på balansbommens nedfart. Måste nöta och avancera sakta m.a.o.

Passade på att testa gungan eftersom den stod i hallen + att den var inställd på låg höjd = perfekt. Semla tyckte det var lite läskigt, men hon övervann sin ”rädsla” och fixade faktiskt överfarten helt själv … tänk vilket FANTASTISKT FRAMSTEG – så glad !
Som avslutning fick hon kuta efter bollen ett par gånger …
REJS var sist ut – det var en medveten liten prövning att låta honom sitta i bilen (drygt en timme) innan det blev hans tur. OM det var det som gjorde att han var taggad till tusen eller om han hade varit det ändå är svårt att veta.

Planen såg ut som följer:
Fotgående – som sagt, taggad som få, men som alltid är han GLAD och tycker det är sååååå KUL – jag kunde inte låta bli att fnissa då jag hörde hur hans steg smattrade mot mattunderlaget när vi gick.

Metallen – första gripandet var lite trevande, men sen gick det bättre, även om han fortfarande ”skuttar runt” innan själva gripandet. Sedan fokuserade jag på ingångar – ibland med metallen i munnen vid starten och ibland med metallen liggandes direkt framför honom. Har upptäckt att han skärper sig, efter jag sagt ”dålig hund” och gör om, efter misslyckande. Tyckte det gick ganska bra trots allt, en del ingångar var bra och belöningsbara.

Framförgående/saktagående – tanken med att hyra det långa hallen var just framförgåendet – tycker det gick strålande, även om jag nu efterklokt, nog körde för många gånger i rad (skulle brutit o gjort nåt annat imellan). Upptäckte att han blev osäker när jag stod nära honom inför starten.

Kryp – avslutade (oplanerat) med några kryp – gick ganska bra, även om han skuttade med bak, så är han låg och fin. Testade också att köra honom åt vänster, vilket gick strålande bra – bäst hittills.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar