Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 18 februari 2018

SÖKTRÄNING "brevlådorna"

Dagens sökträning gick vid ”brevlådorna” (nu brevlådan) vä. vid ”taxrutan” i omväxlande miljö. Fin miljö, men en ganska svår och tuff ruta dock – från blandskog, med inslag av några bergsknallar, tätt unggransbestånd, till ett gammalt kalhygge, där det nu hade kommit upp en massa sly och var ”vattensjukt” på sina ställen.
 
I detta gänget funkar det så, att dom som har hundar som INTE körs på söket, brukar ha med sig dom under vallningen. Men idag var det en hop av hundarna som löpte och matten till dom tänkte att hon därför skulle stå över helt och hållet, men vi andra var tacksamma för att hon tänkte om, för annars hade vi liksom blivit ”Ten little indians … och så hade vi bara blivit tre” … nu blev vi iaf fyra stycken.

 Rejs och jag ut som tvåa och hade Git och Madde som figgar, medan Aneta tog stigen. Körde 7 skick, varav 2 var utan dykupp – det 5:e och sista. Tyckte det gick ganska bra med tanke på att det var en ganska svår ruta. Men som vid de flesta gånger, gick påvisen desto sämre. Första gick super bra, men ju längre passet fortskrider och ju mer han mattas, ju sämre blir påvisen. Det är som om han tycker – Varför ska jag springa ut till figgen en gång till, när jag redan har hittat henne/honom. Vi kan väl åtminstånne springa ut tillsammans, eller det bästa skulle ju vara att du matte, själv springer ut till figgen som jag hittar, medan jag letar rätt på nästa figge …

Har lite tankar om utvecklingen när det gäller Rejs. Själva skicken går utmärkt, har dock ”tagit tillbaka” dykupperna igen pga av hans strulande under de senaste veckornas ”löpperiod”, men det som fortfarande strular är påvisen. Jag upplever att dom blir allt sämre ju längre passet fortskrider och han mattas. Har testat med det mesta, det som återstår är kopplade påvis, vilket jag nog ska testa nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar