Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 31 december 2020

NYÅRSAFTON - SPÅRARBETE ÖIJARED

Idag nyårsafton, medan de flesta förbereder för en festlig kväll, med god mat och dryck tillsammans med goda vänner, är det otroligt många som förberedelserna mest går ut på hur man ska kunna skydda sina djur - hundar, katter och för att inte tala om hästar, kor och alla andra kreatur. Många tillbringar timmarna kring 12-slaget i stall, ladugårdar, badrum och många flyr sina hem och sitter i bilen i skogen, en del hyr en stuga långt bort från bebyggelse, medan andra tar in på ett av landets många flygplatshotell (som är fullbokade sedan 1 år tillbaka).

Riktigt så drastiska behöver inte vi vara, vi förbereder med att BARA mörklägga alla fönster med plädar som ljuddämpar, åker iväg vid 13-tiden en bra bit från stan för en promenad och aktiverar hundarna med tex. som idag, *spårarbete (tröttande), väl hemma (vid 16-tiden), lite förberedelser av nyårsmaten (kantarellfyllda smördegsknyten, oxfilé med rödvinsås o klyftpotatis o kladdkaka med hallon/lakrits) vi lunchar och tar en fika, för att sen vid 19-tiden åka till skogs för en sista kiss-och bajsrunda, vid hemkomsten gör vi ordning maten och käkar, sen blir det tv-tittande i väntan på 24-slaget, då Semla frenetiskt får slicka på sin patétub tills fyrverkerianfallet är över och hon lugnat ner sig, Rejs som vid det laget har vaknat för oxå få en slick imellanåt. 

* Gick en runda medan spåret la till sig - spårlängd ca 500m, liggtid ca 45min. Båda hundarna, även Rejs, visade STORT viltintresse, så det blev koppel på under hela rundan. 

Efter att ha genomlidit årets värsta kväll, som just i år gick hyfsat bra trots allt - upplevde som det sköts betydligt mindre än vanligt, iaf just här i Sävedalen (flera grannar var/är bortresta) - var det vid ca 02-tiden dax för en kort kiss (i trg’n i koppel) innan läggdax och det hade varit tyst o lugnt den senaste timmen. Precis DÅ passerade det ett par snorungar som drog förbi på gatan, som sköt in raketer i folks trädgårdar/brevlådor - kan ju vem som helst förstå hur Semla reagerade, hon fick ju panik och hann inte ens kissa och fick därmed klara natten utan att ha kissat. 

Kände att det var tur i oturen att Tommy hade Semla att ta hänsyn till - bete sig lugnt - annars hade risken varit stor att han hade gjort sig ”olycklig” över dom ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar