Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 17 december 2020

LYDN.TRÄNING I HÄRRYDA HUNDARENA

Hur många lingon finns det, eller hur mycket kan det regna ? Regn hela långa dagen, skönt då att kunna träna hund inomhus.

Har idag varit och tränat lydnad tillsammans med Lena och Karin i Härryda hundarena. Började med att vi fick vänta på gänget innan oss och när klockan tickade och hann bli 10 min. över vår bokade tid, började vi härskna till och det blev sura miner. 

 REJS - fokus på hans ljudande

Uppvärmning - fokusövningar - sitta vackert och godisdropp på vä.sidan - att "sitta vackert" var helt klart mest effektivt

Följsamhet - han var/är väldigt följsam och hade/har superfin kontakt hela tiden, men tyvärr både plogar han och ligger för långt fram i position - men har sen en tid gett upp positionen och kommer händanefter bara att fokusera på att han ska vara TYST, vilket han var idag, efter fokusövningarna. Var så himla nöjd med honom. 

Ställande - 2 st - den första flyttade han sig fram nåt steg - gjorde om och det blev perfekt.

Fjärr - på ca 1,5m - från sittande, flera skiften - jättebra - sämre från liggande (som vi gjorde först)

SEMLA - fokus på haka MED apport i handen 

haka i handen - super

haka MED apport i handen - inte helt enkelt - hon släpper app. i handen - ska försöka att anv. klickern och klicka när hon står still ....

Avrundade lydn.passet sittande i grupp.

Avslutade med specialsök (urvalsbana) och markeringsövningar

Stod och pratade vid bilarna (i regnet) innan vi skiljdes åt och åkte hemåt. Åkte in på klubben och rastade hundarna innan jag fortsatte hemåt, då både plaskblöt och genomfrusen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar