Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 5 november 2020

LYDNADSKURS - pbk

Blåste som fan under hela dagen (mojnade dock fram på kvällen), så mycket så jag till och med var lite tveksam om jag skulle gå i skogen, med tanke på risken med fallande träd. Men jag och dogsen knallade ut i skogen trots allt och väl inne i skogen, upplevde jag att det inte alls blåste så mycket. 

Jamen hur mycket hjorttryffel kan man klämma i sig på en skogsrunda? Idag var båda hundarna helt hysteriska på tryffeln, om dom - iaf Rejs - kommer kräkas ikväll/natt återstår att se (i skrivande stund vet jag att det blev just så - Rejs kräktes)

På kvällen var det dax för sista kurstillfället på tävlingslydnaden för Monica, kommer sakna detta goa gäng efter två roliga terminer tillsammans, med mycket skratt och som vanligt lärdom. Sicken härlig kväll vi fick, det hade slutat blåsa och var 13 grader - tänk vi är inne i november! 

*

Kvällens tema för Semla och mig var fotgående (hon får en "dipp" de första stegen vid starten) och apportering (hakan i handen).

* Fotgående - fyrkant med hjälp av koner - varannan sträcka med pepp och varannan sträcka utan. Jag ska tänka på att belöna (släppa godiset från armhålan) när jag har tyngden på mitt vänster ben, för att det ska bli lättare för Semla att tänka bakåt. 

* Apportering - hakan i handen - först påminnelse - sen låta henne gå runt - slängde sen apportbocken och testade att låta henne komma in (medan jag gick framåt) och lägga hakan i handen samtidigt som hon bar apporten. Återgick sen till "påminnelsen" och sen runt - testade sen att slänga ännu en gång, utan lika bra resultat. Avslutade med en kastad apport och lät henne gå runt, medan jag gick framåt tills belöningsordet.

* runda - dubbel - första omgången gick strålande, när vi sen varvade med fotgåendet och återkom till runda, så var hon så trött och glömde av vad hon höll på med.

Sammanfattningsvis var jag jättenöjd. Fotgåendet gick skitbra - hon hade världens driv och hennes apportering går framåt, till våren är vi nog mogna för startklass ...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar