Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 11 november 2020

HÄRKESHULT och KLOSLIP

Även om vi nu har rekordtemperaturer (varma) för november måndad, så är vi inne i novembers andra vecka och det känns nu som vi onekligen är på väg in i en tråkig period - de fina färgerna är borta och det är mörkt och trist. Tråkigt - otäckt/upprörande - är det också att coronasmittan ökar igen och frustrerande att det ska vara så svårt att följa restriktionerna. Saknar mina föräldrar förstås, men är ändå glad att man inte behöver känna oro för deras skull i dessa tider, det känns också skönt att jag "valde rätt tid" att sluta jobba.

*

Dagens promenad fick idag bli den vanliga rundan i Härkeshult - älgjakt i början på Härkeshultsvägen. Hann även med en 5 km stavgång, precis innan mörkrets inbrott. Känns som jag nu har kommit igång med stavgången hyfsat konteruerligt dvs ca 2-3 ggr/veckan.


Att klippa Rejs klor har tills nu varit en pina, både för oss och Rejs ...

Kanske en baggis för flera, men för oss har det varit en återkommande strid, att klippa Rejs klor. Han tycker det är så obehagligt och vi har verkligen försökt allt, med godis osv. Fick tips om kloslip och har tills nu, då och då, bara få honom att acceptera den. 

Från att först ligga brevid Semla och titta på, sen att lägga slipen påslagen brevid hans tassar, sen vidröra tassen med slipen korta ögonblick, sen hålla den stilla mot tassen/klorna och till slut hålla den mot en enstaka klo i ett kort litet ögonblick, för att så sakta öka tiden ... sakta, sakta. 

Detta gjorde jag under en kort tid direkt efter inköpet av kloslipen, för kanske 2-3 mån. sedan - länge sedan alltså. Men NU hade Rejs klor blivit SÅÅÅ långa och jag kände att nu måste dom tas, sagt och gjort, det gick så himla bra - han var så duktig. Är så glad att det funkade så bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar