Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 1 november 2020

BRUKSSÖKSTRÄNING - lerums bk (ängen)

Åter i sökskogen idag, efter ca 4 mån. uppbehåll. Tur med vädret, växlande molnighet, lite vind och 12-13 grader. Full styrka - i start ordning, Britt, Madde, Jag, Jonna, Aneta och Magnus. 6 skick, Britt hade stigen och Aneta och Magnus figgade.

De 3 första skicken gick över en äng - det 1:a (*) över ett dike och sen en liten bit in i skogen och det 2:a bakom ett stort buskbestånd, bestående av stora enar och en enstaka färgsprakande berberis - det 3:e precis i kanten mellan ängen och skogen, över diket .

De efterföljande 3 skicken gick i skogen - det 4:e längst en "ängsväg", framstlag in i skogen - det 5:e (*) längst en bäck - det 6:e skicket i låda, med öppet lock.

*1 - ängen - han missuppfattade vad han skulle göra - han verkade tro att det var ett stort dummysök, för han började söka redan efter bara 5 meter - kallade in och tog några steg framåt och skickade igen.

*5 - bäcken - han försökte inledn.vis ta en slurk vatten ur diket, men upphörde då han hörde mina "älgkliv" bakom sig och fortsatte sedan framåt till gömman, ibland brevid/utmed diket, ibland mitt i diket. 

Sammanfattning:

Rejs var glad (som alltid) men något ringrostig, han "frågade" och jag fick pusha på honom hela tiden, både vid skicken och påvisen. Grubblar (samspråkade även med trän.kompisarna efteråt) och kan bara konstatera att det är svårt att begripa varför han inte vill springa ut, för väl ute hos figgarna tar han ju lösrullen och är snabbt tillbaka och efter påvisen, hos figgarna är han ju superglad - t.o.m. så jag har bett om att figgarna ska använda sig av omvänt lockande, för att han ska lugna sig. 

Har försökt att intala mig själv att ”oj vad kul det ska bli att sätta igång igen” efter uppehållet ... men så känner jag inte, känner helt enkelt ingen lust längre. 

Efter träningen pratade jag med gänget på dagens träning om att jag tappat lusten för söket - känner liksom inte "åh äntligen söndag och sökträning", utan snarare tvärtom - orsaken vet jag inte riktigt, finns säkert flera möjliga orsaker, som vi också spånade om vid bilarna. 

En av orsakerna KAN vara att det ju inte är så kul att behöva "kämpa" med Rejs motivation, som han verkar ha tappat. Är själv övertygad (vet att andra inte håller med) om att nåt hände efter kastrationen - från att ha varit superduktig och gått från klarhet till klarhet, till att sen efter kastrationen ändra beteende. Han vet vad han ska göra, men vill ändå inte springa ut. Just idag behöve han mer pushning än tidigare, men det kan ju förstås berott på att det var ett tag sedan och att han som sagt var ringrostig.

Hur som helst så är kontentan av dessa tankar och saknaden av lust, att jag därför beslutat mig att göra ett uppehåll från sökträningen, för att se om lusten kanske åter infinner sig till våren ... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar