Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 13 april 2020

ANNANDAGEN - TRÄNINGSTÄVLING - pbk

Träningstävling i blandväder idag - Rejs i snöfall och Semla i strålande sol. Körde startklass med Semla och klass 1 med Rejs. Vi var ett nätt litet gäng på 7 ekipage - 4 st i startkl. och 3 st i 1:an.

Vi startade med
KLASS 1 och REJS ut som 2:a, med Christina som tävlingsledare.
Jag testade med att inleda starten i samband med det fria följet med "följaövn." för att undvika ljudande, vilket funkade fint, men efter varje halt kom ljudandet som ett blev på posten. Och som vanligt, just vid de "stillastående" övningarna - nu stegförflyttningar - ska vi inte tala om hur det lät ... och som vanligt, hade han svårt för att hålla ihop under transporterna, men det gick riktigt bra när jag praktiserade "följaövn."

Fjärren - valde att enbart utföra ett byte (fr. liggande) - han hade svårt att släppa tävl.led., som stod brevid honom med skylten.
Runda - han stack till lådan med skyltar som stod ca 5m från konen, men bröt. Gjorde om = klockren.

I övrigt, tyckte jag att de flesta momenten var bra (förutom ställande u.g.), men de moment som stack ut var rutan och apporteringen som var SÄRSKILT BRA.

Jag belönade momenten med enbart en lugn och stilla klapp …
STARTKLSS - SEMLA först ut, med Karin som tävlingsledare.
Tyckte Semla var duktig över lag, även om hon släppte fokus ibland i fotgåendet. Något för långa sträckor för att vara startklass - kände iof att det gynnade Semla, vars kontakt blev bättre och bättre.

Fjärren - hon tappade fokus, då hon såg ett ekipage som värmde upp på grusvägen och reste sig och var på väg att komma till mig istället. Gjorde om = bra, om ngt långsamt.
Hoppade över apporteringen, då hon ju inte kan det ...

Fokus och kontakt blev allt bättre ju längre fram i programet vi kom. Hon var verkligen pigg och glad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar