Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 23 april 2020

TÄVLINGSLYDNAD - REJS (3)

Innan kvällens lydnadskurs blev det en gemensam promenad i Råhult.

Och på kvällen var det alltså Rejs tur att gå på kurs, så jäkla kul, idag introducerade vi ”utgången” på mom. framåtsändande. Men innan dess körde vi en (två) dirigeringsapportering, där M. la ut apporterna - jag förstärkte med ett "kom" precis vid greppandet, vilket gjorde att han kom på studs.

Efter app. fortsatte vi med introduktionen av ”utgången” på momentet framåtsändande

Inledde med ett par "sakta" - gick ut tillsammns för att "agna" targetpinnen med godis.
Fortsatte med att sända "sakta" (fr. 5m pkt'n) - gick superbra
Därefter var det dax för själva "utgången" - ställde honom en bit ifrån gruppen/5m pkt'n/targetpinnen och gick sen själv fram till targetpinnen och kommenderade ”framåt” - han tog godisen - fortsatte med att sända "sakta" (framför 5m pkt'n) - gick bra, men som väntat ökade han nu farten ...
Upprepade därefter "sakta" ytterligare två gånger (gör gärna fler) innan vi körde ytterligare en "utgång"/"framåt", för att avsluta med en "sakta".

När jag tränar ska jag köra 2-3 "sakta" (helst 3) mellan "utgång"/"framåt"-gångerna ...
Så duktig han var min lille speedy 😊 var så glad och stolt över honom

Avslutade med platsliggande - Rejs låg på ena flanken, medan B. låg på andra - erkänner att jag känner mig MKT osäker på "den där B.", som tidigare har gjort kraftigt helt oprovocerat utfall mot Rejs - men det gick utmärkt, då B. hölls kopplad och jag kunde slappna av. Hade varit tveksam om jag överhuvudtaget skulle vara med på platsen, då jag är rädd att jag kan överföra min rädsla/osäkerhet på Rejs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar