Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 2 april 2020

STORM o TÄVLINGSLYDNADSKURS (1)

Efter dagens promenad var vi mycket tacksamma över att ha hunnit hem innan det började regna. Efter regnskuren blev det ett par väderskiften, först klarblå himmel och sedan åter mulet, samtidigt som vinden tilltog allt mer. När jag senare åkte iväg till vårens uppstart på lydn.kursen var nog kulmen nådd med ca 15 m/s, för det var fan vad det blåste.

På kvällen var det alltså uppstart på vårens tävlingslydn.kurs för Monica H. och det var ett litet men naggande gott gäng som trotsade stormen. Inte annat än att det kändes som man lättade något från marken i vindbyarna.

Dagens tema var ”Never ending story” (fotgående) o kryp och det var ingen teori (som det brukar) utan vi började på direkten. Rejs var överraskande duktig, dels med tanke på den hårda blåsten med flygande löv och annat, men även med tanke på att vi inte tränat alls på en hel månad (skidor och "revbensont") o att det i övrigt har varit sparsamt med träning hela vintern.

Dagens anteckningar: 
Fotgåendet: 
fokus på ljudandet - (fyra koner) korta sträckor - vä. om - marsch, helt om och halt
Stegförflyttn.:
Hö. - ha alltid samma godisrutin
Vä. - fortsätt. med att ha honom framför mig - belön.handen kl12
Bakåt - anv. mig av ”vä.tramp” för att han inte ska svänga ut åt vä. när han backar - växla mellan denna övn. o nån annan (vad som helst)

Kryp - dröj innan varsågod

Halt - bromsa m höger o lyft in vänster ....
Höger om halt - ta längre steg i vändningen Hö./vä. om halt, skall göras på en linje ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar