Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 29 april 2019

BRUKSKURS - uppletande

Platsen var också denna gången ”Woodwalkskullen” i Kilanda, eftersom M. ville att vi skulle ”bryta ny mark”. Vallade 2st 15meters korridorer, med en 20 meters sparsamt vallad i mellan korridorerna = en fullgod ruta, 50x50m.

Rejs ut som 3:e hund – en pryl plac, på fullt djup o en på ingång - sidvind (fr. vä. till hö. – börja då i vä. kanten, ett par meter fr. kanten, för hunden då får föremålet i vind).

Gång 1
1:a korridoren Han sprang direkt ut på djupet och hittade prylen relativt snart, sprang in mot ingångsprylen – släppte den han hade i munnen och plockade upp ingångsprylen istället. Satte honom där han släppte och la prylen framför honom (idealet dock att låta honom hålla prylen i munnen), la tillbaka ingångsprylen och gick själv tillbaka till stigen och kallade sen in honom, för att till sist skicka honom på ingångsprylen.
2:a korridoren Minns inte – mer än att det gick bra – tror dock jag kallade in honom ett par gånger pga att han var utanför rutan

Gång 2
1:a korridoren – gick utmärkt
2:a korridoren – plockade den närmsta prylen först och skickade sedan ut på den på djupet och som det skulle visa sig att han skulle få svårt för – som han kämpade – kallade in ett par gånger för att gå in i rutan och hjälpa honom … men utan att lyckas.
Gav upp den och övergick till ”mittenkorridoren” och avslutade med att skicka ut honom på djupet och när han var ända ute så passade jag på att kasta ut en pryl på ca 20-25m (så långt kom plånboken) – måste bara se till att han kommer ända ut, innan jag kastar. När han letat en liten stund kallade jag in honom och på väg in fick han prylen i näsan och han fick därmed ett fint lyckande.

Sammanfattning: Rejs var duktig och fröken tyckte vi hade utvecklats mycket sen sist, vilket kändes som en bra bekräftelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar