Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 18 april 2019

LYDNADSKURS - 3 - monica privat

Skärtorsdag och lydnadskurs på förmiddagen för bästa fröken Monica.
Inledde som vanligt med ”hur har det gått sen sist” – berättade att vi träningstävlade igår och att det gick riktigt bra, med undantag från apporteringen då …

- vad tror du det berodde på då?
- öhh ..
- belöningsfrustration !
- öhh ..
- du har inte tränat kedjning tillräckligt mycket
- fattar !

Så det var detta vi körde under vårt pass. 3 – 4 moment utan belöning, innan apporteringen som då självklart belönades. Skiftade mellan momenten – fotgående – ställande u.g. – runda – läggande u.g.– inkallning – som M. kommenderade.

Måste säga att han var strålande duktig över lag och jag fick kläm på hur vi ska jobba vidare.

Sedan jobbade vi vidare med fjärren, med att ha ”tävl.ledaren” (M.) med ”fjärrskylten” (prasslade papper) ståendes bredvid, samtidigt som jag kommenderade. Utförde mom. men hade lite svårt att släppa Monica - bara att träna vidare.

Andra saker som Monica iakttog, var att jag gjorde halterna med olika ben – ska hålla mig till att stanna på höger ben. Fick också tips att tänka på att starta fotgåendet på höger ben, eftersom han får lättare att stressa iväg på vänster ben.

 Avslutade som vanligt med budföring och platsliggande. Men denna gången gjorde vi budföringen först och just därför gick vi in på appellplanen och gjorde platsen.

 - Budföringen – hhummm, får börja förstärka belöning hos mig själv, då han inte riktigt ville starta på Monicas kommando.
- Platsen – jag ville ha en hund i mellan Rejs och Merlin (hanriesen) eftersom Rejs av nån anledning går igång på honom. Rejs låg på flanken och hade Occra bredvid sig (kändes tryggt).
Dom låg i 4 min. och Rejs hade några kråkor/kajor som var retsamma och närgångna, när dom gick framför honom på ca 4 meters avstånd. Men Rejs var verkligen duktig, som inte brydde sig om dom. I’m impressed 😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar