Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 4 april 2019

LYDNADSKURS - 2 - monica privat

Lydnadskurs i fm. Fyttirackarn’s vad bra - flera aha-upplevelser - många ”enkla” små tips, men att det ska vara så svårt att komma på dom själv

Jag, den stora tidsoptimisten, var, hör och häpna, i god tid till dagens lydnadskurs. Tänkte när jag rullade in på grusvägen, att idag är vi väl först, men icke, där stod redan hela gänget samlat, med undantag från fröken, som kom några minuter efter mig.

Dagens upplägg, var lite samma som sist. Pga att en av tikarna löpte, började hanhundarna, med undantag från Rejs och det för att jag ville testa hur påverkad han skulle tänkas vara. Vilket han inte alls var, skulle det visa sig, han gjorde bara en liten sniff alldeles i början när han fick henne i vind. 

Högersvängar – gick inledningsvis för tvära serpentiner – gå i större bågar ev. hjälpa till med ”pinnen”

Framförgående – han hade alldeles för bråttom – inga ”stora” (typ boll) belöningar, anv. istället ”tyngre kastgodisar” typ små köttbullar – kasta PÅ honom (så han får förväntan bakåt), istället för att kasta över huvudet och framåt.

Hopp (bruks) – för att få landn./belön. rakt framför hindret, nöt med targetplattan – för att ”säkerställa” att han ALLTID hoppar tillbaka oavsett var han placerar sig efter uthoppet, träna ”tillbaka hopp” från olika positioner.

Plats – när vi tog ut hundarna ur bilarna inför platsen, fick Rejs ett ”spel” på Malous unge riesen – jag kände mig tveksam om jag skulle lägga honom eller ej (var rädd att det skulle hända något) – men hur som helst så la jag platsen och med Samba i mellan Rejs och riesen, så gick det jättebra. T.o.m. så bra att han låg kvar trots att Occra (som låg bredvid honom) var uppe och promenerade.

Budföring – springa kan han ju, men har svårare att bli klappad/struken på – Karin stod ett bit ifrån för att se hur Monica agerade och få tips om hur hon kan hjälpa mig när vi kör våra lördagsträningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar