Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 25 april 2019

AGILITYKURS - gång 1

Idag har varit en ledig dag, fylld av hundaktiviteter. Först ut var lydnadskurs (se nedan) med Rejs, sen hem för att luncha och fika och göra ingenting, tills det var dags för att på eftermiddagen åka till skogs för en promenad, innan det var dags för kvällens agilitykurs med Semla.

Ikväll var det alltså dax för uppstarten på den efterlängtade agilitykursen.

Deltagarna var i stort sätt samma som i höstas – 2 blandisar (inkl. Semla), aussi, welsh springer, schapendoes (ny), mellanpudel (ny), dvärgschnauzer, sheltie (var inte där). Instruktörer Elin o Jonathan precis som i höstas. Efter presentation och lite information om oss själva, gick Elin igenom kursupplägg och sina tankar.

Upplägget var/är klass 1 o 2 – banor, men lite inbyggda klurigheter. Om jag fattade rätt så skulle det bli två uppbyggda banor/gång, men dagens upplägg var enbart en bana med några klurigheter – vilken väg skulle man välja ? Tror det var mest för att dom ville se var varje ekipage stod i utvecklingsfasen.

Gick först själva banvandring och sen banvandrade vi med fröken, som visade oss alternativa vägval. XL-hundarna ut först – Semla tvåa. Ser verkligen fram imot fortsättningen av denna kursen.

Säger det igen, hon är så cool den lilla spanjorskan där hon ligger lugnt och tryggt, trots gastande hundar runt omkring sig. När det är vår tur ger hon järnet (med sina mått – hon är ju ingen BC) och visar jag bara tydligt genom handlingen, så går det som på räls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar