Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 11 augusti 2018

KASS JAKTAPPORTERING

Tog en promenad vid Råhult idag, tillsammans med Tommy. Efteråt körde vi ett litet jaktapp.pass och husse hjälpte till som kastare. Rejs var märkbart störd/påverkad av det sökgäng som var där och deras 7-8 bilar, med deras hundar som ibland skällde och stod parkerade på p-platsen bredvid platsen där vi var.

Det började med att en bil kom samtidigt som jag hade satt Rejs på ängen/bollplanen. En tjej släppte ut två BC’s och i normala fall hade Rejs gått igång på alla cylindrar, vilket han lite förvånande INTE gjorde nu, lite pip/gnissel men inte mer.
När dom sen hade gått iväg, kom en hundbekant från sökgänget med sin schäferhane. Rejs betedde sig lika lugnt (med hans mått) nu, jag kastade lite godis på marken som han lugnt ”roade” sig med, medan hon passerade.
Efter att hon satt honom i bilen, kom hon tillbaka och väntade bredvid oss tills vi kört några linjetag, därefter gick hon till sitt gäng. Efter ytterligare några linjetag, bytte vi ”ängen” mot andra sidan och Rejs fick några markeringar.
Sammanfattningsvis kan jag säga att det generellt gick sådär - dåligt tempo (in), dåliga grepp och dåliga avlämningar. Vid flera av markeringarna, efter han hade greppat sprang han flera gånger mot Tommy och jag blev tvungen att ropa på honom (har ALDRIG hänt förrut). Tror som sagt att han var påverkad av sökgängets bilar med deras hundar.

Dåliga avlämningar har väl hänt att han har haft ibland, men ALDRIG dåliga grepp och framför allt brukar han ju ALLTID ha bra tempo både ut och IN. Någon sa i efterhand att hans beteende KAN vara en följd av kastreringen, då en del hundar KAN bli lite ”osäkra” efter ingreppet.

Jaja, det får väl tiden utvisa … bara att avvakta och se hur han kommer att utvecklas när alla hormoner har ”fallit på rätt plats”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar