Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 19 augusti 2018

SÖKTRÄNING – härkeshultsv.- härrydaskylten

Med risk för regn (vi klarade oss med enbart lite dugg en stund), for vi idag iväg till sökträningen. Tommy skulle till musselbaren i Ljungskile och därför fick Semla följa med som vallhund, vilket hon uppskattade. Hon är helt underbar lilla Semla, hon är så oerhört fin mot alla hundar. Catrin hade sin lilla 10v. riezenvalp med sig, som Semla hanterade så fint. Även Hydra och Wilda gick med under vallningen. Alla gick lösa och Semla fick gå lös på tillbakavägen och när hon fick slicka på tuben som belöning, kom Hydra som också ville ha. Semla markerade mjukt med att lyfta på läppen, men gav inget ljud, Hydra accepterade och avvek – duktiga hundar.
 
Vi var full styrka. Jag valde att starta först eftersom vi hade två löptikar med – var av den ena i höglöp. Johan och Monika figgade och Madde el. Lena (minns inte), hade stigen som var grusvägen. Körde 6 skick - utan dykupper på motvindsidan (vä.) Kopplade påvis på alla utom ett, ett tjo på sista påviset (vilket var svårt att höra pga en stor kulle som var i mellan oss och figgen).

Skicken gick bra, lika så de kopplade påvisen, även om jag inte kunde hålla nåt högt tempo pga terrängen, vilket hämmade Rejs som blev ngt tveksam. Terrängen var ganska kuperad, både för hund och människa.

Gjorde ett omskick på 2:a el. 4:e skicket utan dykupp (minns inte vilket), där jag gick fram lite och skickade om. Vid 3:e skicket, där Johan låg under en rotvälta, uppstod lite problem vid påviset, då Rejs hade svårt att hitta tillbaka – var tvungen att be Johan avslöja var han låg.
Sammanfattningsvis var jag som vanligt trött, men var även efter detta passet nöjd med den lille röde vispen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar