Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


lördag 18 augusti 2018

LYDNADSTRÄNING utby

Sov länge pga att jag vaknade 04.30 och somnade inte om förrän efter 07.00. Efter en ”långsam” morgon med bl.a. gräsklippning (Tommy som blir ”tokig” av att bara ligga/alt. sitta i soffan pga bältrosen) och jag hade ett låååångt samtal - både tråkigt och roligt skvaller - med en hundvän som jag inte hört nåt från på länge, for vi till XXL för att kolla på kängor till mig. Och kors i taket, det blev ett köp av ett par Meindl – det kommer nog bli kanon.

 Det blev ensamträning av hundarna idag då Karin och jag inte lyckades synka vår tid. Jag hade redan tänkt ut grusplanerna vid Lemmingsvallen, men på väg dit ändrade jag mig och åkte vidare till varpaplan. Såg att konstgräsplanen var tom och tänkte att tjuvar (hundar ej tillåtna) mig till en stund där. Jag körde fritt följ, framförgående och kryp, men även lite ordförståelse (ligg, sitt, stå).

Fritt följ – gick väldigt bra inledningsvis, men efter att jag återupptog fotgåendet efter resp. annan övning gick det lite sämre – han ökade i aktivitet !
Kryp – var hög i början och hade väldigt bråttom, men blev bättre allt eftersom. Funderade på om han inte gillade underlaget !
Framförgående – riktigt bra, dock inte utan riktningshjälp – kanske dumt att använda sig av de ”kritade” linjerna som jag gjorde.
 
Det går en gång och cykelväg parallellt med planen och medan vi körde passerade ett par med en schäfer med munkorg, visserligen lugnt och städat men ändå. Efter senaste tidens incidenter med hundvänners hundar som har råkat illa ut pga hundöverfall, såklart man (jag) reagerar.

När jag efter Rejs pass återvände till bilen, såg jag dom träna med hunden lös, på varpaplan. Blev rädd att hunden skulle få syn på Rejs, så jag skyndade mig att få in honom i bilen.
Stod där en stund och funderade innan jag vågade ta ut Semla, för även om schäfern hade munkorg ville jag ju inte få nån påhälsning – usch ! Men såg att bilarna skymde sikten och schäfern förmodligen inte såg oss.

Semla fick som vanligt ett ”blandpass” – några rallyövningar, slalom mellan benen, hoppa genom mina armar och stadga (tex jag kastade/rullade iväg bollen och hon fick inte ta den förrän hon fick ok. Det blev tillräckligt med tankeverksamhet för spanjorskan, som blev trött och slängde sig ner pladask helt plötsligt – älskade gulliga lilla långben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar