Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 30 augusti 2018

AGILITYKURS - fortsättn. - gång 3

Tror bestämt att den lilla spanjorskan var lite trött ikväll, hon var långsammare än vanligt och både sniffade (marken) och vädrade efter vilt i skogen utanför appellplan och var på väg att dra vid ett tillfälle.
gammal bild
På kvällens agilitykurs - körde vi 2 utmanande kombinationer, var av den ena var riktigt svår - mkt att tänka på ... för att nämna några saker - starta så, spring si, blindbyte, framförbyte, bakombyte, sänk armen, titta på hunden, spring snabbare, tänk på vad hunden ser, ropa hundens namn, tänk på fötterna, tänk på axlarna, tänk på kroppen, tänk på ... ... phu ! Men under instuktörernas ledning blev det riktigt bra.

När vi kört ett antal rundor på den första kombinationen (som var den enklare av de två) och fått hjälp med att välja ”bästa vägen” för respektive ekipage, byte lage/x-lage-hundarna (vi) och small/medium-hundarna med varandra och vi gick alltså över till den lite svårare stationen. Den största svårigheten var att efter inledningen som bestod av en hinderkombination (3 hinder) så skulle hundarna ta en tunnel, MEN parallellt med tunneln stod balansen som hundarna ”sög” på.  
 
När svårigheten med tunnelingången ”satt”, körde vi banan (12 hinder) ett par gånger och VARJE gång lyckades jag glömma hindret (nr.8) innan slalomet och gjorde alltså slalomingången mycket svårare än vad den igentligen behövde vara. Den andra kombinationen var som sagt SVÅR och tillägg på det, var att både förare och hundar var lite trötta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar