Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 13 augusti 2018

BRUKSKURS - ALE gång 1

Idag gick äntligen startskottet för höstterm. kursande (Rejs). Denna gången med nytt upplägg - bruks = 2 ggr lydn. 2 ggr upplet och 2 ggr spår. Såklart kul med nya bekantskaper (Linda med boxerhanen Breeze och Lisbeth med hoffetiken Occra. Jenny med schäf.hanen Mateo saknades) och spännande att ha siktet mot ev. appellstart till våren, för har ju en del att ”verkställa” innan vi är klara för starten ... först och främst spåret, men även framförgåendet och (ut)hoppet, plus lite annat pyssel förstås. 

Kom överrens om att vi skulle köra efter upplägget lydn. upplet, spår, lydn. upplet och avsluta med spår sista gången. Lydnad alltså först ut och Rejs och jag var först ut och inledde med :

Framförgående – skilj från saktagåendet genom att slopa riktningspinnen och anv. kommandot ”före” (blanda inte in ”sakta”). Ge honom en igenkänningssignal genom att inför VARJE start, i samband med kopplandet – sätt på kopplet så det hörs ett tydligt ”knäpp” i halsbandet.
Lisbeth o Occra i framförgående
Hopp – anv. targetplattan istället för bollen – hjärntvättar att få honom till samma punkt och är lättare att fasa ut

Kryp – riktigt bra. Tips : gå i serpentiner för att lugna ner honom o få honom att separera bakbenen

Platsliggande - jag ngt skakig efter att en av kursdelt. hundar gjorde utfall mot Rejs (kändes som han ville döda Rejs) inledn.vis, när vi skulle inta vår plats. Rejs var dock helt lugn, men jag själv blev inte lugnad förrän dom avlägsnade sig (på uppmaning av M.), för att sen återkomma när han lugnat sig och han då sattes fast i en stolpe under liggandet – phu !

Budföring - klockrent
Linda o Breeze i budföring

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar