Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 30 maj 2014

EN HÄRLIG DAG

Efter Rejs som vanligt, tidiga (05.30-tiden) ”utfodring”, somnade vi om och vaknade inte förrän vid 08.30-tiden … whao – REKORD, som blev en uppskattad födelsedagspresent !

Efter frukost åkte Özet & jag iväg för att gå viltspåret jag la i går em/kväll (liggtid ca 17tim). Gick ganska bra, sånär som vid ett par tillfällen då han tappade bort sig, annars klarade han vinklarna och tillbakagången utan några problem. Vad jag själv la märke till, var att vittringen tydligen låg flera meter ifrån där jag själv hade gått - spårkärnan – heter det så ? För att vara självkritisk, störde jag nog Özet eftersom jag ville ha med mig snittslarna = inge bra ! Husse får följa med och plocka snittslarna nästa gång …

Vid hemkomsten fick Özet en välförtjänt vila, medan Rejs o jag roade oss med en stund träning i trädgården, som verkligen just nu visar sig från sin bästa sida med all sin blomsterprakt.
När Tommy efter sitt golfande hade forslat bort våran gamla fina en, som inte längre var fin, pga förra årets torra och kyliga vårvinter, åkte vi tillsammans med hundarna till Kåsjön. Var så nyfiken på hur Rejs skulle hantera vattnet efter senaste vattenupplevelsen (se inlägg ”ingen badkruka” 16maj). Visserligen hade jag ju bestämt att leva efter premissen att "behandla vatten, som vilket annat element som helst" … men det är inte så lätt att leva som man lär … eller vill !
Hur som helst, så när Özet klev i och gled ut, följde Rejs helt resolut med i samma anda …
Özet fick en markering, där Rejs fick träna ”stadga”, vilket gick bra – tyst och lugn, men var alldeles för fokuserad på vad Özet gjorde för att kunna ta imot belöning ! Därefter fick Rejs en markering … och döm av vår förvåning, han simmade ut och greppade dummyn som om han aldrig gjort annat och simmade in för avlämning i utbyte mot lite leverpastej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar