Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


fredag 16 maj 2014

INGEN BADKRUKA

Dagens lunchpromenad vid Kåsjön blev händelserik. Det började med att jag åkte förbi en tjej som gick i rask takt med 3 väluppfostrade kopplade labbar. När jag hade kommit till parkeringen och höll på att ta ut Özet o Rejs ur bilen, passerade hon med sina labbar, men inte i samma raska takt som innan, utan nu i sakta mak … riktigt SAKTA … irriterande sakta ! Dröjde mig därför kvar vid bilen en stund så hon fick lite ”försprång”.  Som tur var valde hon inte samma väg som jag hade tänkt gå, nämligen ner mot vattnet och därmed kunde jag släppa Özet&Rejs.

Özet som alltid springer ner till strandkanten för att ta sig en simtur, gjorde precis så nu också, men nu med Rejs efter sig. Strandkanten består av en kan på ca 30-40cm hög kant. Tidigare har jag hållit Rejs vid min sida för att han inte skulle drulla i och sen inte komma upp, men nu ville jag se vad som skulle hända och lät honom därför springa efter Özet !

Efter en stund såg jag en lycklig och blöt Özet komma springandes och ruskandes, samtidigt som jag hörde ett plaskande nere vid vattnet. Precis som jag trodde, Rejs hade hamnat i vattnet och kom nu inte upp … men i samma ögonblick som jag hade börjat springa, såg jag honom komma genomdränkt, men som en lycklig liten torped … han gjorde verkligen själ för sitt namn … som han rejsade !

Mitt i rejsandet såg jag Özet stelna till och skulle precis sticka … - STANNA ! och han stannade. Det visade sig vara damen med de två whippet’arna, som jag mött vid ett flertal tillfällen tidigare. Rejs blev rädd och började springa ifrån ”faran” och därmed också mig, jag bad damen stanna så jag kunde locka tillbaka och lugna Rejs, vilket lyckades. Jag tackade och hon och hennes hundar passerade.


Vi gick vidare i motsatt riktning och stannade till vid en strandkant där det var lätt att gå i och där Rejs bottnade. Kastade i en leksak, som Rejs klev i och hämtade … Sen kastade jag ännu en gång, men nu lite längre ut så han skulle bli tvungen att simma för att få tag på den. Efter ett ögonblicks tvekan började att plaskade simma … men FÖRBI leksaken och satte kurs rätt ut och när det såg ut som han inte tänkte vända, kände jag att det nog var bäst att kalla på honom, men det var inte djupare än att jag hade kunnat kliva i och dra upp honom … 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar