Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 1 september 2010

TÄVLINGLYDNAD - 1

Idag började vi höstens tävlingslydnadskurs på Lerums BK.

När vi åkte hemmifrån var det klarblåhimmel och öster ut, över Lerum, var det helt svart. Det började regna så smått när vi närmade oss Lerum och ”lagom” till när jag steg ur bilen på parkeringen vid klubben, hade det börjat ösregna. Folk kom springande från alla håll och kanter för att ta på regnkläder. Jag själv drog på mig mitt regnställ i bilen i bästa ”MR Bean stil”.

Efter en liten rastning i skogen inleddes kursen med teori + presentation av både instuktörer (Britt, Susanne och Sandra) och oss kursdeltagare (hälften tjejer/damer och hälften män) i klubbstugan, medan regnet vräkte ner utanför. 7 raser var representerade – boxer (3st), collie (2st), schäfer, riesen, aussi, welsh springer och tollare (Özet).

När vi sen gick ut till blöta appellplaner för att börja vår träning, hade regnandet upphört. Men det låg en jättehäftig dimma över planerna och ängarna – riktigt trollskt !

Vi delades upp i 3 grupper – 3 av oss (welshen, riesen och Özet), hade kommit lite längre än de andra och bildade en grupp. Özet & jag fick börja med att visa var vid ”stod” i fotgåendet. Fick tips om att jag var lite för snabb i vä.svängarna. Özet blev därför lite osäker och ”låg” för att jag inte förberedde honom på svängen. Upprepade foten och vändningarna efter lite tips och det blev genast mycket bättre. Hem och träna torrvändningar uppmanade Sandra oss !

Vidare tränade vi kontakt i sittande position med störning, genom att Sandra gick/skuttade runt ekipaget. Det blev aningen för mycket för mitt lille Öz – som inte kunde låta bli att slänga en blick bakåt för att kolla vad hon sysslade med.

När vi ”nötigt” på dessa övningar och pratat/diskuterat en del, var det dags att avrunda med en platsliggning (ett platsläggande?). Jag valde att låta Özet ligga i ytterkant bredvid Sandras ”trygga” eng.springer, eftersom Özet – de senaste ggr har rest sig och kommit traskande mot mig efter en stunds liggande. Har funderat och frågat mig varför han helt plötsligt började uppföra sig så, efter att tidigare legat och varit hur cool som helst. Och jag har tyvärr inte fått nåt vettigt svar från mig på problemet … Osäker/otrygg ? Njaä – vet inte !
Hur som helst så kortade jag nu avståndet och berömde mer än tidigare och återgick innan de två minuterarna (det stavas faktiskt så enl. stavn.kontroll.) gått, vilket var ett lyckat drag.

Ja, det var första lydnadskurstillfället i korta drag !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar