Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 29 augusti 2010

ATT GÖRA INGENTING ...

I fredags morse påbörjade Tommy sitt cyklande till Skagen och jag planerade för att göra INGENTING i helgen, bara långpromenader och lite träning med Özet. Vi började helgen med en kvällspromenad vid Kåsjöns strandkant. Att en krok/ögla i en sten under vattnet kan vara så läskig ! När man promenerar längst en sjökant , kan det inte bli annat en vattenaktiviteter ... Annars kan jag förtälja att Özet var allmänt ”hörselskadad” och olydig, vilket han har varit den senaste tiden, ända sen i början av augusti. Men han stannande i alla fall, när vi hörde att det rasslade till bland träden och stunden efter hörde rådjurstramp, även om han var – som tur var - ganska nära mig just då.

lördagen när vi tog oss en promenad till Västra Långvattnet, fortsatte Özet med sin "formsvacka" - enl, MIG - Özet håller inte alls med ! Han fortsatte med sitt eviga snusande och hade om möjligt ännu värre örontäppa än gårdagen. Som tex. när vi kommit en bit och skulle göra några apporteringsövningar. Jag skickade honom på en markering och han vek av för att direkt söka upp nån j_vla dynga han känt ! När jag så småningom fick in honom och han svalt skiten – vad det nu var – gjorde vi om, vilket då gick utmärkt. Det var iallfall en tröst. VA ? Inte är du väl arg på mig matte ? Längst promenaden fortsatte vi med lite jaktfot och inkallningar. Gjorde även ytterligare ett par enkelmarkeringar över en liten ”ravin”. Özet kanonduktig. På kvällen tog vi oss ett litet träningspass i lydnad på klubben och passade på att debutfilma lite.


Hade tänkt att lägga in min "fantastiska" film - men den var så tung att jag inte orkade vänta på nerladdningen.

Idag, söndag, tog vi oss en tur till Jonsereds Herrgård, för en promenad utmed - först Aspen (bilderna), för att sedan fortsätta utmed stora– och lilla Ramsjön. Omgivningarna har en sån himla vacker natur och Özet skötte sig hyfsat idag, så promenaden blev riktigt njutbar om än lite svettig = kuperad terräng.
Låter bilderna tala ……… Ooops – sista bilden – där tog batterit slut !

Som pricken över i’t avslutade jag med ett besök hos Peter, min f.d. arb.kamtat som arbetade som trg-mästare i Trädgårsdföreningen. Han har nu öppnat en växtbutik, mitt imot den nyöppnade cafet i g:a grindstugan, stax innan herrgårdsbyggnaden. Ett mycket trevligt återseende må jag säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar