Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


torsdag 19 augusti 2010

TRÄNINGSTÄVLING

Özet har ikväll åter gjort själ för sitt namn !

Ikväll deltog vi på Git’s (Alfa Hundcenter) tävlingsträning i lydnad.
Vi startade med platsläggande. Özet gjorde PRECIS som under gårdagens träning – reste sig alltså och kom gående mot mig. Vi fortsatte med linförigheten, vilken var ganska ok, även om man kunde önska bättre kontakt genom HELA momentet. Sen hoppade vi över platsläggande och stående under gång och gick direkt på inkallningen, som gick hur bara som helst – något tajtare ingång bara, så blir det perfekt !

När vi sen skulle förflytta oss till hopphindret – det var då det razzlade till i Özets huvud …
- Jag tror jag tar och passar på att rusa till Elda (boxerkompisen) nu när jag har chansen … jag kände ju att hon satt där i bilen när vi passerade förut …
Tänkt och gjort … och vips, rusade han glatt iväg till Lena & Eldas bil. Lena själv, hade gått undan när vi gick in på planen, för att Özet inte skulle bli distraherad av henne.
- Hej Elda … visste du att jag också var här ? Om inte, så har du mig här …
- NEEEEEJ ÖZET … för f_n … ! och jag började springa mot bilen.
När vi var på väg tillbaka till hindret - efter att jag hade ”nypt honom i örat” framme vid bilen – fick han sitt numera berömda ”Özetfnatt”, vilket slutade med (också numera berömt) Git’s passivitetsgrepp. När han lugnat sig – koppel på - och när vi var framme vid hindret, satte jag honom och gick själv runt och ställde mig för att kommendera ”hopp” ... och DÅ hoppade han INTE, utan sprang brevid !!! VA ? Gjorde om och då gick det som det skulle.

Özet hälsar
- My name is ÖZET … Tollarbos Öz(et) med Twist … och mitt huvud är fullt av özzzzz …

Apporteringen (greppa) gick som det gick – varken bättre eller sämre än väntat. Dels vill han gärna greppa apportbocken innan jag kommenderar och dels har ett väldigt slappt grepp. Apportbocken liksom gled åt sidan i munnen på honom – och precis när jag skulle ta den så tappade han den i min hand !

Det var väldigt kul trots att det inte gick så lysande. Har ju en del ”nya” saker att ta i tu med, som tidigare inte varit några problem – nämligen platsläggandet och hoppet. I de andra momenten vet jag ju var vi står ! He he !

Imorgon cyklar jag till Skagen och Tommy & Özet ska pyssla om varandra. Det behöver dom ! Är bara lite orolig över grannen som fyller 60 år och tydligen skulle skjuta av ett fyrverkeri ! Morrrrr !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar