Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 8 september 2010

TÄVLINGSLYDNAD - 2

Ikväll har vi varit på lydnadskursens andra gång.
- Linförighet/Fritt följ - helt OK - men kämpar på - ska bli bättre ...
- Apportering - vill fortf. greppa innan kommando och tuggar liiiite ...
- Platsliggande - han låg HELA tiden, trots stökiga hundar som störning ...
- Budföring - tror jag aldrig sett Özet springa så fort ...

Här är en liten utförligare rapport och tankar kring andra gångens lydnadskurs i ett underbart härligt väder.

Kände mig lite "låg" när jag gick hem ??? trots att det mesta igentligen gick bra ... Men tror att det kanske var för att jag var missnöjd med fotgåendet, då Özet kändes väldigt okoncentrerad och snusig. Även flera av de andra kursdeltagarna tyckte också att deras hundar var ovanligt snusiga. Kändes som hundarna "damsög" appellplanen.

Men hur gick det i övrigt då …
Fotgående – Det jag mest focuserar på just nu, är svängarna. Precis i "svängögonblicket" tittar Özet ner i backen, för att sen titta upp på mig igen = han "litar" inte riktigt på mig - måste förbereda honom ÄNNU bättre på att svängen kommer. Jag måste nog fortsätta med att "torrgå" svängar, för jag känner att jag inte har nån bra "rytm" ("flow" – ha ha ) när jag går.
Apportering - Özet ville gärna (som vanl.) ta apporten direkt, utan att vänta på kommandot. Håller apportbocken med aningens lite tugg. Provade även med att slänga ut apporten, för att sen kommendera Özet. Helt OK ! Träna på, för att sen kunna länka ihop med ingången.
Platsliggning - Özet låg i mitten av 8st hundar (tror jag det var) – råkade (åter) få aussin Troja (hade precis löpt) på ena sin sida. Troja "stökade" som vanligt och matten var lite högljudd i sitt tillrättavisande, men blev tillsagd att dämpa sig och tänka på oss andra. Trots att det även förekom lite störning från några av de andra hundarna längre bort i ledet, så låg Özet stilla h e l a tiden. Visserligen återgick jag till Özet, för att åter lämna honom igen, ett par gånger - men ändå - han låg kvar i de 2 minutrarna.
Budföring – en av kursarna är en stor (inte överviktig) lång kille/man (har själv en riesen) och jag ville se om Özet skulle påverkas – dels av den "stora" killen och dels av lampornas skumma sken. Vi som tidigare bara kört budföring med det kvinnliga könet. Men Özet tyckte det var lika kul som vanligt och sprang fortare än vad han någonsin gjort tidigare. Är det nåt Özet – torpeden - älskar, så är det BUDFÖRING !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar