Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 10 april 2023

Prom. med BÅDA hundarna

Idag har det gått precis en vecka sen Semla visade symtom (hostade/kräktes vitt slem) för kennelhosta, som hon nu verkar ha blivit frisk från. Rejs har fortfarande inte visat några symtom - peppar peppar - och om 3 dagar så ska faran vara över ... sägs det, då har det gått 10 dgr sen Semla visade symtom.

Exakt 2 veckor INNAN hon åkte på kennelhostan, hade hon fått sina analsäckar spolade och fick därefter ha tratt på för att undvika att slicka sig i baken. Som tur var, var klådan i baken så gott som läkt, när hon fick symtomen på kennelhostan. 

Vi har gått med hundarna på var sitt håll, för att "ordinationen" är att den sjuka hunden ska ta det lugnt och bara få korta kisse/bajs-promenader första tiden. Tyckte trots allt att hon mådde såpass bra att vi gick ca 2 km och ökade längden i helgen.

Idag gick jag för första gången på länge (kändes det som iaf) med båda hundarna. Både Rejs och jag gladdes åt varandras sällskap ... tror det var ömsesidigt ...

Först hälsade vi på dom nyfikna hästarna, som ALLTID kommer fram och hälsa, men hundarna är numera vana och är måttligt intresserade. 

Stannade till vid den lilla ängen för att köra ett litet lydnadspass. Den lilla ytan som är omringad av skog, var nu uppbökad av vildsvin, men vi hittade ändå en yta att träna på. Vi fick en riktigt mysig stund i solen och hundarna var duktiga, särskilt Rejs. I Semlas fall, var det nog för att jag själv har lite svårt med tajmingen och blir därmed lite otydlig vid inlärningen, jaja, ska ju träffa "gurun" om 1 ½ vecka ... 


REJS
fjärr
ställande u.g.
följsamhet

SEMLA
ställande u.g.
sättande u.g. (efter pause/vila fr. ställandet)

Alla var nöjda och tillfreds när vi vandrade tillbaka till bilen, väl hemma var dom båda jättetrötta, särskilt Rejs. Jag blev lite orolig att han inte mådde bra, men det skulle visa sig att han bara var trött, tror att han helt enkelt var lite medtagen av värmen, plus att han inte har tränat lydnad på ett tag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar