Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


tisdag 18 april 2023

ENSAMTID M. REJS - SPEC.SÖKSCIRKEL (1)

Idag kände jag för att få ensamtid med min lille Rejs, efter senaste tidens fokus på Semla. Bara du&jag Rejs! Ååhhh ... vad jag har saknat denna sköna känsla. Har sagt det förut, tror vi båda njuter lika mycket av varandras sällskap dessa stunder, han har sån fokus och är så följsam ...

Stannade ett par gånger längst promenaden för lite sökarbete typ "uppletande" (tennisbollar). 


***

På kvällen var det dax för uppstart av ännu en hundaktivitet - denna gång, specialsökscirkeln. Platsen var Kviberg, kanske inte den bästa platsen enl. mig. Det var en svår miljö, med mycket folk, både aktiva och vanliga flanerare med både med och utan hund. Just Semla hade inga problen med "stimmet" runt om kring, MEN alla dofter, det ena äckligare än andra hade hon svårt att slita sig ifrån. Det var allt från MÄNGDER av fimpar, till bajs i olika former - urk! - och VIND därtill. Semla duktig med tanke på de svåra förhållandena. 



3 st gömmor (var av 1 hög) i de uppställda fotbollsmålen borta vid grusparkeringen. Det var en hel del skit/dynga som låg i det torra fjolårsgräset, som gjorde att hundarna hade svårt att hålla fokus.

2 st gömmor runt "förrådsbyggnaden" (1st/långsida resp. kortsida) vid p-platsen, där det låg hur mycket dynga (bl.a. fimpar + bajs) som helst. Fick NEJA Semla ganska rejält vid ett tillfälle (bajs), vilket inte kändes helt ok ... Tycker nog man ska scanna av miljön innan man placerar ut kongen. 

2 st gömmor runt vagnen bakom förrådsbyggnaden. Just vid vagnen, blev lite frustrerad av att någon hade tappat belöningsgodis som Semla inte kunde slita sig ifrån. 
När jag väl hemma tittade på filmen, såg jag att jag trampade i det redan utspillda godiset som låg på marken undertiden jag belönade Semla. Eftersom det hade blivit utsmetat på marken, gav det förstås än jättestor doftbild, som Semla inte kunde slita sig ifrån. 

Sammanfattning: 
Svårt (svår miljö m. mkt dofter + blåst), men förstås trevligt att träffa alla (nästan) igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar