Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


onsdag 20 november 2019

TÄVLINGSLYDNADSKURS - gång 5 -sista

Ikväll tog vi igen första kurstillfället som blev inställt i slutet av sept. pga att Monicas hade ryggskott.
Började som vanligt inomhus med teori och vi var en man (kvinna) kort o var alltså bara 4st, så det blev lite extra tid uppe på plan för oss.
 
Gick igenom upplägget för kvällens praktiska stationsträning.

Temat var fotgående och apportering som alla hade med, därefter valde alla individuella moment. Jag valde utöver fritt följ/stegförflyttningar och apportering/fokus på ”anti tugg”, belön.förberedelser inför inkalln. m. ställ. och till sist kryp.
  • Fritt följ – kortkoppel – ngt ofokuserad, men TYST – han var VÄLDIGT tittig ut mot skogsidan 
  • Apportering – klubbens app.bock – lätt tugg först – sen allt bättre – men efter Monica sa till om att ge belön.signal för greppandet och inte släppandet, se gick det SUPERBRA – hur svårt kan det va? 
  • Belöningsförbered. – det första som hände var att kortkopplet gick av när han försökte (han lyckades) ta bollen bakom – sen gick det bättre – han tvekade dock/kopplade inte riktigt mellan inkalln. o ”varsågod” – säg ”varsågod” TIDIGT efter inkalln. – bara att jobba vidare … 
  • Kryp – gick lite blandat – börj. m. handen nere vid Rejs – sen gick vi i vä.cirkel, då gick det väldigt bra – anv. spegel för att kunna se så han inte börjar lyfta armbågarna – och sen skulle jag bara avsluta med ännu ett kryp, men då var han troligen trött av ansträngningen och det gick skitdåligt – tänk på att kör ett kryp/res honom o låt honom gå lite/kryp igen osv – slutsats, avsluta när det går som bäst. 

Sammanfattningsvis så verkade alla lite ofokuserade idag, Monica frågade om hon pratade ryska, eftersom vi alla verkade vara så ”tröga” idag 😂😂😂

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar