Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


söndag 17 november 2019

SÖKTRÄNING - grusgropen

På dagens sökträning hamnade vi i grusgropen igen, vilket kanske inte var så himla tilltalande då miljön är tråkig + att vi var där för två veckor sedan. Men det är svårt att hitta rutor under älgjakten, men snart bör vi väl kunna vara i skogen igen. Vädret var inte heller så tilltalande, duggregn hela tiden. Inte så himla kallt, men alla var stelfrusna om händer och fingrar, eftersom handskarna var genomblöta.
Lite nedvarvning innan sökpasset ...

Rejs laddad till tusen som vanligt, så jag gav honom några godissök (också som vanligt) som nedvarvning innan själva passet – vet inte riktigt om det hjälper eller ej …
Svagt litet manfall, men vi blev ändå 5 st med en inkallad reserv. Rejs o jag hade startnr 3, Madde (öppna sidan) och Britt figgar (skogssidan) medan Johan hade stigen.

Rejs inledde i rasande fart. Både skick, framslag och påvis satt som en smäck fram t.o.m. 6:e skicket. Sen vid 7:e skicket och 8:e började han tveka och stannade, jag manade på och han fortsatte ut – tvekade och vände för att invänta mig även på påvisen.

Sammanfattningsvis så startade alltså den röda lilla racerhunden med sin typiska rejsfart, tills den lilla hjärncellen kroknade efter 6:e skicket … för kanske är det så att han helt enkelt inte orkar hålla fokus när han har kört så pass långt, för han saknar ju varken energi eller/och kondition …

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar