Fullt ÖZ


VÄLKOMMEN ATT FÖLJA MED PÅ REJS & SEMLAS ÖDEN OCH ÄVENTYR


måndag 18 november 2019

SPECIALSÖK - git jering - gång 1

Mot nya roligheter ...
Idag startade vinterns kurs i specialsök (etikett = röd Kong Classic) på Alfa HC, med Git Jering som instruktör. Har ju tidigare gått några kurser i nose work (en variant av spec.sök, men med hydrolater som etikett) och gjort doftprov och var därefter sugen på att ge mig ut och tävla. Men då anmälningsavgifterna är svindyra (ca 500kr/start) tappade jag intresset och valde bort nose worken och började istället intressera mig för specialsök, då känner att Rejs är duktig och vi båda tycker är roligt med den här typen av aktivitet.

Vi träffades först över en stunds teori och presentation – två schäfrar, en malle och två retrievrar (labbe o Rejs) – en bekantskap och resten nya bekantskaper, varav en man, vilket ju är lite trevligt, för det är ju inte så ofta i kurssammanhang.

Gjorde upp om startordning – inte bara Rejs som behövde lite space och lugn runt sig – skönt med förstående deltagare ….
Rejs o jag startade som 3:e ekipage och efter rastning och nervarvning utanför inkl. var han förvå-nansvärt behaglig när jag tog in och upp honom – förhållandevis ganska lite ljudande.

Inledde med en smäller och därefter direkt på urvalsbanan som bestod av 6 st glasbehållare. Rejs verkade fatta den nya etiketten/doften direkt – och markerade så fint. Upprepade ytterligare 3 gånger, men med ny placering vid varje sök – Rejs nästan lika bra vid samtliga sök.
Git t.o.m. frågade om han verkligen inte hade testat röd kong innan !!!! och nix, det hade han ju inte 😁 Så himla kul, ser verkligen fram emot fortsättningen …
Gött ha nån aktivitet som blir ett ”måste träna” inför kommande kurstillfällen under vintern …

 Annars har vi ju vinterns inomhusträningar att ägna oss åt, agilityträn. varannan lördag med Semla och i januari börjar lydnadsträn. varannan tisdag med Rejs … + att vi ju har sökträningen varannan söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar